Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po špendlíkové mapě dotazníky. Trutnov pokračuje ve sbírání názorů na revitalizaci sídliště Zelená Louka

Trutnov spustil třetí fázi sběru dat o budoucí podobě sídliště Zelená Louka. Veřejné prostory v této lokalitě chce radnice revitalizovat. Aby město získalo podklady pro vypsání architektonické soutěže, oslovilo veřejnost. V první části bylo možné poukazovat na konkrétní nedostatky pomocí takzvané špendlíkové mapy na webu města. V současnosti mohou lidé vyplnit dotazník. A to buď on-line nebo v klasické tištěné podobě.

„Zajímá nás, jak se lidem na Zelené Louce žije, co se jim tam líbí a co by naopak rádi změnili. Jen díky informacím od obyvatel, tedy přímých uživatelů území, budou urbanisté a architekti vědět, na co se v rámci plánovaného rozvoje sídliště soustředit,“ vyzývá v tiskové zprávě Dominika Potužáková, zpracovatelka průzkumu. 

Lidé mají dvě možnosti vyplnění. První variantou je on-line dotazník, který je k dohledání na webu města. Druhou možností je tištěný dotazník. Ten lze získat z květnového čísla Radničních listů nebo na některém ze sběrných míst.  

„Radniční listy jsou v těchto dnech distribuovány do schránek všech trutnovských domácností,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková. Zároveň dodala, že v každém výtisku budou dva dotazníky. Další lze vyzvednout například v MŠ Čtyřlístek, Kauflandu v Hořické ulici nebo městské knihovně. Sběrných míst je celkem pět.  

Na sběrné místo musí zájemci vyplněný dotazník odevzdat nejpozději do neděle 5. června. Poté bude průzkum ukončen a vyhodnocen. Následovat budou skupinové workshopy, které proběhnou během června.  

Nové osvětlení, přechody i parkování…  

Kompletně hotový by měl být průzkum do konce letošního roku. V rámci první části lidé označovali konkrétní problémová místa. Nejčastěji šlo o nedostatek parkovacích míst. „Parkoviště věčně plné. Vzhledem k absenci pruhů se stává, že se nedá vyjet nebo projet,“ stálo v jednom z požadavků na webu města. Jeho autor poukazoval na problémové parkování ve Zvonkově ulici.  

Další podměty směřují například k chybějícímu přechodu pro chodce na křižovatce ulic Horská a Svornosti. Lidem by se také líbilo více laviček a zeleně podél nábřeží řeky Úpy nebo nové hřiště v Chrpové ulici.   

„Je to rozsáhlé území. Historicky se tato obytná čtvrť formulovala až do současné podoby. Bohužel už ale nevyhovuje aktuálním trendům,“ uvedl už dříve v tiskové zprávě města starosta Michal Rosa (ODS). Podle jeho slov bude projekt počítat především s přírodou.  

Ohodnoť článek

Foto MU Trutnov

Štítky Zelená Louka, Trutnov, sídliště, revitalizace, veřejnost, anketa, mapa, aplikace, rekonstrukce, veřejné, prostranství, tisková zpráva, průzkum, Michal Rosa, ODS, Kaufland, MŠ Čtyřlístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po špendlíkové mapě dotazníky. Trutnov pokračuje ve sbírání názorů na revitalizaci sídliště Zelená Louka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.