Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zemědělská akademie v Hořicích bude pořádat tradiční Chovatelský den

Zemědělská akademie a gymnázium z Hořic ve čtvrtek odpoledne uspořádají Chovatelský den pro veřejnost. Ta se bude moct seznámit s prací studentů. Připravené jsou i jízdy s koňským spřežením nebo ukázky jízdy zručnosti. Chovatelský den se bude konat tento čtvrtek u nedávno modernizovaného školního statku v Hořicích.

Cílem akce je seznámení veřejnosti s prací studentů. V doprovodném programu se návštěvníci projedou kočárem, uvidí drezurní vystoupení Hany Jeřábkové nebo křest hříbat. Připravené jsou také soutěže pro děti.  

„Vytvořili jsme jakousi ukázkovou řadu plemen skotu, kterou neustále rozšiřujeme. Výuka našich studentů zemědělských oborů je tím v praxi mnohem efektivnější,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel zemědělské akademie Stanislav Neuman. Na statek se také vrátil chov prasat.  

V roce 2018 nechal Královéhradecký kraj školní statek zmodernizovat. „Změny nastaly i v chovu koní, kde došlo k obměně a výraznému omlazení. Navíc zde působí i zkušený jezdecký trenér, takže doufáme nejen v návrat chovu koní, ale i úspěšného jezdeckého sportu,“ doplňuje Neuman. Podle jeho slov se na statku studenti připraví na vše, co je může čekat v reálném životě. Od krmení a podestýlání až po zajišťování krmiva, silážování a ekonomický chod celého podniku.  

V současné době navštěvuje Zemědělskou akademii a gymnázium v Hořicích zhruba 590 studentů. Škola nabízí celkem sedm oborů. Největší zájem je o samotné gymnázium a agropodnikání.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gymnázium, SOŠ, SOU a VOŠ Hořice

Štítky chovatelský, den, zemědělka, Hořice, veřejnost, ukázka, program, děti, škola, vzdělání, tradice, statek, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemědělská akademie v Hořicích bude pořádat tradiční Chovatelský den  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.