Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studenti budou žádat dotace od trutnovské nemocnice. Mají pomoct získat nelékařský personál

Od začátku pandemie se v nemocnicích řeší otázka, kde sehnat kvalitní personál. A nejde pouze o lékaře. Stále větší problém je získat i kvalitní nelékařský personál. S jeho nedostatkem v Trutnově má pomoct nadační fond při trutnovské nemocnici. I letos z něho budou moct studenti zdravotnických oborů žádat o stipendium. Svá stipendia nabídne i Královéhradecký kraj.

Nadační fond spojený s nemocnicí v Trutnově funguje už čtvrtým rokem. „Je to jeden z nástrojů, jak můžeme trutnovské nemocnici pomoci,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Trutnova Michal Rosa (ODS).  

O stipendium budou moct žádat studenti absolventských ročníků zdravotnických oborů do 31. května. Každý student, který na stipendium dosáhne, bude muset nastoupit právě do nemocnice v Trutnově. V tomto zaměstnání bude muset vydržet minimálně tři roky. Za čtyři roky toto stipendium využilo devět studentů.  

Nadační fond mezi studenty rozdělí celkem 280 tisíc korun. „V současné době má naše nemocnice zájem o studenty oborů všeobecná sestra, dětská sestra, porodní asistentka, praktická sestra a fyzioterapeut,“ vysvětluje hlavní sestra trutnovské nemocnice Tereza Dudáčková.  

Žádosti o stipendium musí zájemci doručit nejpozději do konce měsíce na adresu místního úřadu. Obálku je třeba označit nápisem „stipendium“.  

Své dotační tituly vyhlašuje i Královéhradecký kraj 

Budoucím zaměstnancům krajských nemocnic letos nabídne peníze i Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje. Má připravená stipendia pro 30 studentů posledních ročníků. Jedná se o částky 150 a 100 tisíc korun, které budou rozdělené podle zařazení do oborů. 

„Jedná se o budoucí lékaře v personálně nejohroženějších oborech. Za finanční podporu se zavazují odpracovat ve zdravotnických zařízeních na území Královéhradeckého kraje nejméně čtyři roky,“ uvedl v tiskové zprávě radní Zdeněk Fink (HDK). 

Stipendijní program Zdravotnického nadačního fondu Královéhradeckého kraje pro akademický rok 2021/2022 umožnil získat stipendium studentům šestých ročníků prezenčního studia lékařských fakult, kteří po promoci začnou působit ve zdravotnických zařízeních v regionu, uvedlo hejtmanství ve své zprávě. 

Ohodnoť článek

Foto ZSHK

Štítky stipendium, medicína, studiu, student, Královéhradecký kraj, lékařství, pomoc, Trutnov, nemocnice, nadační fond, Michal Rosa, ODS, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti budou žádat dotace od trutnovské nemocnice. Mají pomoct získat nelékařský personál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.