Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ŘSD začalo opravovat zastávku MHD Šimkovy sady. Práce potrvají půl roku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se v pondělí pustilo do opravy zálivu zastávky MHD Šimkovy sady. Konkrétně jde o zastávku blíže k parku. Silničáři vymění současný povrch. Dlažební kostky nahradí železobetonové panely a asfaltový koberec. Práce potrvají půl roku.

„Během stavby dojde k výměně stávajících konstrukčních vrstev, které jsou v současné době nevyhovující. Zastávka bude řešena systémem bezbariérových železobetonových panelů v bezbariérovém provedení s nástupní hranou 200 milimetrů. Vyřazovací a zařazovací úsek bude zhotoven z asfaltového mastixového koberce,“ popsala ve své zprávě pro novináře Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Během rekonstrukce se opraví i chodník a nástupiště.  

Rekonstrukce na čas omezí i dopravu na Gočárově okruhu. Kvůli pracím bude uzavřený jeden jízdní pruh. Druhý zůstane průjezdný v celé jeho šíři. Samotná zastávka pak bude na půl roku mimo provoz. Náhradní nástupiště je přesunuto jen o pár metrů dál.  

Opravu zastávkového zálivu provede společnost SMOLA HK. Ředitelství silnic a dálnic za rekonstrukci zaplatí 2,36 milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky oprava, rekonstrukce, záliv, zastávka, MHD, Hradec Králové, Šimkovy, sady, autobus, veřejná, povrch, omezení, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, SMOLA HK a.s., městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začalo opravovat zastávku MHD Šimkovy sady. Práce potrvají půl roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.