Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklobusy v Kladském pomezí vyjedou 28. května. Zájem o ně stoupá

Cyklobusy v oblasti Kladského pomezí u hranic s Polskem na severu Královéhradeckého kraje vyjedou v sobotu 28. května. Budou v provozu do konce září o víkendech a o státních svátcích. V průběhu letních prázdnin budou vybrané linky jezdit Kladským pomezím denně. Autobusy umožňující cyklistům přepravu jízdních kol vyjíždějí v kraji na sezonu také v Krkonoších, Orlických horách a v Českém ráji. Informace o jejich provozu provozovatelé zatím nezveřejnili.

"Klasické cyklobusy s vlekem pro přepravu až 38 kol budou vypraveny na čtyřech pravidelných linkách," uvedla Markéta Tomanová ze společnost Kladské pomezí.

Dvě tyto linky vedou do Orlických hor, první z Jaroměře, přes Českou Skalici, Nové Město nad Metují do Deštného v Orlických horách a druhá jezdí z Náchoda, opět přes Nové Město nad Metují. V plánu je opět také přeshraniční linka na trase Náchod – Kudowa-Zdrój – Karlów.

Do Krkonoš budou v této turistické sezoně cyklobusy jezdit po nové trase z Náchoda, přes Hronov, Červený Kostelec, Trutnov a Pec pod Sněžkou až na Pomezní Boudy. "Tato změna potěší především cykloturisty, kteří mají namířeno do Jestřebích hor," uvedla Tomanová.

Cyklisté mohou v oblasti využívat také víkendovou turistickou autobusovou linku z Úpice do Odolova pro přepravu maximálně šesti kol a pravidelné vlakové spoje, jejichž kapacita je omezena na zhruba šest až deset kol. Více informací, včetně jízdních řádů, je na webu.

Loni cyklobusy v Kladském pomezí přepravily téměř 10 TISÍC kol, což bylo zhruba o deset procent více než v předchozí sezoně.

Kladské pomezí je obecně prospěšná společnost, kterou založil Svaz cestovního ruchu Kladské pomezí sdružující více než 40 měst, obcí a soukromých subjektů. Kladské pomezí je také oficiální název turistické oblasti v severovýchodních Čechách při hranici s Polskem, která zaujímá rozlohu bývalého okresu Náchod a částečně zasahuje do okresu Trutnov v oblasti Jestřebích hor.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky ČR, rekreace, turistika, automobilová, cykloturistika, Náchodsko, Kladské pomezí, Orlické hory, Polsko, Krkonoše, Náchod, Královéhradecký kraj, Český ráj, Nové Město nad Metují, Trutnov, Jestřebí hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobusy v Kladském pomezí vyjedou 28. května. Zájem o ně stoupá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.