Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jičín nechá postavit víceúčelovou sportovní halu. Z vlastní kapsy zaplatí téměř 52 milionů

Jičín nechá postavit novou víceúčelovou sportovní halu. Ta by měla vzniknout rekonstrukcí a zastřešením dvou tenisových kurtů. Za práce radnice zaplatí 51,7 milionu korun. S rekonstrukcí se začne příští měsíc. Hotovo má být nejpozději do konce roku 2023.

„Věřím, že stavba víceúčelové haly, která zastřeší dva tenisové kurty, přispěje k dalšímu rozvoji sportu v našem městě a vytvoří podmínky pro tenisovou mládež, aby mohla navázat na bohatou tradici,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Jičína Jan Malý (ANO 2011). 

Se stavbou chce radnice začít už 26. června. Zhruba 25 milionů korun je v plánu proinvestovat do konce roku. Druhou polovinu město dotáhne v příštím roce.  

Podle radnice dojde zastřešením dvou tenisových kurtů ke vzniku nové víceúčelové haly. Nové budou i toalety, přístupové cesty, tribuna a zázemí pro sportovce. Kromě toho vznikne i nová podlaha, která bude pokrytá takzvanou nášlapnou trávou. „Stavba bude provedena pomocí ocelového rámu a jejího opláštění pomocí izolačních panelů,“ uvedl ve své zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Celou částku musí město zaplatit z vlastní kapsy. Výběrové řízení vyhrála společnost VALC, která zároveň nabídla nejnižší cenu. Město zároveň přiznalo, že nabídková cena byla jediným hodnotícím kritériem veřejné zakázky. 

Ohodnoť článek

Foto hansmarkutt | Pixabay

Štítky tenis, sport, Jičín, hala, zastřešení, rekonstrukce, kurt, radnice, smlouva, rozpočet, zázemí, stavba, tenisový dvorec, sportovní hala, ANO 2011, Jan Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín nechá postavit víceúčelovou sportovní halu. Z vlastní kapsy zaplatí téměř 52 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.