Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Hradci Králové se znovu objevili podomní prodejci. Po oslovených požadují osobní údaje

Městská policie Hradec Králové upozorňuje na nové podomní prodejce, kteří se pohybují po krajské metropoli. Nabízejí revizi oken, dveřních zámků nebo bezpečnostní dveře. Po oslovených navíc vymáhají osobní údaje. Strážníci před jejich chováním varují a zároveň apelují na občany, aby se nebáli říct jasné ne.

„Nařízení města podomní prodej zakazuje, stále se však setkáváme s prodejci, kteří i přestože riskují vysokou pokutu, snaží se občany přesvědčit k nákupu jejich zboží. Často se ukáže, že je to jen další způsob, jak z lidí vylákat peníze,“ uvádí na webu městské policie mluvčí Eva Kněžourová.  

Policie občanům Hradce Králové doporučuje, aby se s podobnými lidmi vůbec nebavili. Podomní prodejci často tlačí na čas a svoji oběť nutí do podpisu smlouvy. „Apelujeme na občany, aby nic nepodepisovali okamžitě a nechali si čas na rozmyšlenou. Vůbec není špatné poradit se například s rodinou,“ dodává mluvčí.  

Strážníci městské policie zároveň prosí veřejnost, aby veškerý podomní prodej a pochybné chování policii bezodkladně nahlásili. Nejrychlejší cestou je linka městské policie 156. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky podomní, prodej, Hradec Králové, podvod, městská, policie, varování, prevence, okna, dveře, zámky, obecní policie, osobní údaje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se znovu objevili podomní prodejci. Po oslovených požadují osobní údaje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.