Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidem v Hradci Králové chodí podvodné SMS zprávy. Informují o přeplatku na daních

Policie v Hradci Králové řeší dva případy podvodných SMS zpráv. Jedna přišla dvaatřicetileté ženě, druhá třiadvacetiletému muži. V obou případech se jednalo o přeplatku na daních. Podvedený muž nakonec přišel o zhruba 23 tisíc korun.

Společně s informací o přeplatku daně v SMS zprávě přišel i odkaz, který vedl na stránky internetového bankovnictví. „Tam oba vyplnili přihlašovací údaje ke svému účtu,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Prakticky okamžitě podvedeným z účtu odešla platba. Muž přišel o 23 tisíc korun, ženě odešlo 200 euro. Ta však stihla kontaktovat svoji banku, která transakci zrušila.  

Policie upozorňuje, že finanční úřad vrací přeplatky pouze složenkou nebo přímo na účet, který je u úřadě registrovaný. „Peníze posílejte vždy svým osvědčeným způsobem a nenechte se nalákat na podvodné odkazy. Přihlašovací hesla, údaje z platební karty, ověřovací kódy nikomu nesdělujte a střežte jako oko v hlavě,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, SMS, zpráva, přeplatek, daně, finanční, úřad, internetové, bankovnictví, fake, daň, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Hradci Králové chodí podvodné SMS zprávy. Informují o přeplatku na daních  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.