Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mimořádné zastupitelstvo Hradce Králové ke kontroverznímu nákupnímu centru bude příští týden

Zastupitelé Hradce Králové se v úterý 17. května sejdou na mimořádném zasedání ke kontroverznímu projektu obchodního centra Nová Zelená. Měli by se vyjádřit k dokumentaci vlivu centra na životní prostředí (EIA), stojí v pozvánce na jednání podepsané primátorem Alexandrem Hrabálkem (ODS). Shopping park Nová Zelená na polích na západním okraji města chystají developerská společnost J&T Real Estate CZ a majitel pozemků, společnost Endeta.

Mimořádné jednání iniciovali Piráti, podle kterých by město mělo k záměru zaujmout negativní stanovisko. Hlavním problémem projektu je podle nich doprava. Žádost Pirátů o svolání mimořádného zastupitelstva podpořili i zastupitelé Změny pro Hradec a Zelených, Koalice pro Hradec a KSČM. Celkem šlo o 14 zastupitelů, přičemž pro svolání mimořádného zastupitelstva je potřeba podpora alespoň 13 ze 37 zastupitelů.

Projekt Nové Zelené je pro Kukleny devastující, míní některé hradecké zastupitelské kluby

V posledních několika dnech v Hradci Králové ožil projekt nové obchodní zóny Nová Zelená, která má vzniknout v Kuklenách. Podle současného návrhu jde o jednopatrový nákupní komplex s pasáží a 30 obchody a hobbymarketem. Součástí má být i...

Podle dřívějšího vyjádření místopředsedy představenstva J&T Real Estate CZ Martina Kodeše je projekt obchodní zóny na okraji čtvrti Kukleny v souladu se strategickým plánem města a platnými územními předpisy. "Jsme přesvědčeni, že se v kombinaci s dokončovanou dálnicí D11 rozvine dosud nevyužitý potenciál území a přinese do této části města nový život," uvedl Kodeš.

Obchodní zóna Nová Zelená by měla zabrat 25,5 hektaru, investor ji chce začít budovat v roce 2023. Kolem centrálního parkoviště téměř s 1,9 tisíci místy má vzniknout 14 hlavních objektů. V areálu by mělo být 37 obchodních jednotek s celkovou prodejní plochou 40 120 metrů čtverečních. Počítá se například s hobbymarketem, prodejnou nábytku a prodejnou Lidl. Od zástavby by měl zónu oddělovat park o rozloze 4,4 hektaru. Od sjezdu z dálnice D11 v Kuklenách zóna leží jeden kilometr.

K dokumentaci EIA se mohou veřejnost a dotčené instituce vyjádřit do 29. května. Aby se k věci mohlo vyjádřit zastupitelstvo, musí se konat mimořádné jednání, protože řádné zasedání zastupitelů bude až 31. května.

Souhlasíte se stavbou obchodní zóny Nová Zelená v Kuklenách?

Celkem hlasovalo652 čtenářů

O stavbě centra jednali zastupitelé již na zasedání na konci dubna, kdy jim náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS) předložil ke schválení memorandum o společném postupu mezi městem a společností Endeta. Kriticky se k záměru vyslovila většina zastupitelů a také přítomní zástupci veřejnosti. Memorandum zastupitelé odmítli, pro hlasovali pouze tři zastupitelé.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto J&T REAL ESTATE CZ

Štítky ČR, správa, stavby, trh, ekologie, Hradec Králové, projekt, ODS, J & T REAL ESTATE CZ, a.s., Alexandr Hrabálek, KSČM, Kukleny, Jiří Bláha, Lidl, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimořádné zastupitelstvo Hradce Králové ke kontroverznímu nákupnímu centru bude příští týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.