Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový pavilon bude mít ZUŠ Střezina do konce roku. Druhá etapa rekonstrukce začne za dva roky

Základní umělecká škola Střezina v Hradci Králové prochází rekonstrukcí. Dělníci se pustili do práce na začátku letošního roku. Zatím vše nasvědčuje tomu, že první pavilon by mohl být hotový do konce letošního roku. Následovat budou spojovací chodba a druhá etapa. Ta má podle radnice začít v roce 2024.

„V rámci rekonstrukce základní umělecké školy Střezina jsme nyní ve fázi, kdy za sebou máme dlouhé měsíce projektování, papírování a dalších formalit, a byly zahájeny stavební práce,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Jako první se začalo pracovat ve výtvarném pavilonu. Do současné chvíle se převážně bouralo. Hotové je například podřezání objektu a také kanalizace v prvním nadzemním podlaží. „V těchto dnech jsou likvidovány azbestové příčky a potrubí vzduchotechniky. V nejbližší době nás čeká drážkování pro vnitřní rozvody topení, vody a kanalizace,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). 

Rekonstrukce tohoto pavilonu by měla být hotová nejpozději do konce letošního roku. Vzniknout tady má například fotoateliér, keramická dílna s pecí, malířské ateliéry nebo výstavní prostory. Následně se práce zaměří na spojovací chodbu a taneční pavilon.  

„Dvoupodlažní taneční pavilon, ve kterém jsou taneční sály, šatny a sociální zázemí, bude uvnitř kompletně zrekonstruován. Nové budou muset být podlahy, také omítky, dveře, okna či zrcadla,“ doplňuje náměstek Bláha. 

Druhá etapa rekonstrukce začne nejdřív za dva roky  

Radnice uvedla, že s druhou etapou rekonstrukce ZUŠ Střezina počítá v roce 2024. Zahrnovat bude rekonstrukci dvou dalších pavilonů, kanceláří a výstavbu nového divadelního pavilonu.  

V současnosti se odhaduje, že druhá část rekonstrukce vyjde radnici na 200 milionů korun. Tuto částku však může výrazně ovlivnit výběrové řízení a také zdražování ve stavebnictví.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ZUŠ, Střezina, rekonstrukce, přístavba, etapa, dokumentace, sál, oprava, pavilon, vzdělání, Základní umělecká škola Střezina, Hradec Králové, ODS, Jiří Bláha, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pavilon bude mít ZUŠ Střezina do konce roku. Druhá etapa rekonstrukce začne za dva roky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.