Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Špindlerův Mlýn bude v únoru hostit po čtyřech letech Světový pohár lyžařek

Do Česka se po čtyřech letech vrátí Světový pohár sjezdařek. Ve Špindlerově Mlýně pojedou lyžařky 3. a 4. února příštího roku obří slalom a slalom. Podle původní termínové listiny měl Špindlerův Mlýn hostit závody SP o měsíc později, 4. a 5. března 2023. Po úpravách krkonošské středisko z kalendáře vypadlo a hrozilo, že o závody přijde. Nakonec v oficiálním seznamu nechybí.

"Pro Česko je pořádání Světového poháru v alpském lyžování žen obrovsky prestižní záležitostí a je potřeba ocenit velmi dobrou práci našich zástupců. Závody ve Špindlerově Mlýně jsou posledními před mistrovstvím světa, takže to pro všechny lyžařky bude možnost, jak vyladit potřebnou formu. Věříme, že se do České republiky sjede špička ženského lyžování," řekl prezident svazu Lukáš Heřmanský.

Světový pohár lyžařek se ve Špindlerově Mlýně konal naposledy v březnu 2019, kdy proti sobě stanuly před 19 tisíci fanoušky hlavní světové hvězdy Mikaela Shiffrinová z USA a Slovenka Petra Vlhová. Vlhová tehdy ovládla obří slalom, Shiffrinová zase zvítězila v tom klasickém. Akce se tehdy setkala s pozitivními ohlasy.

"I díky Světovému poháru v roce 2019, kdy jsme jasně prokázali, že i tak malá země, jako je Česká republika, umí uspořádat velké závody, se podařilo dostat Špindlerův Mlýn do termínovky pro rok 2023. Povedená akce je vždy tou nejlepší referencí. O místech konání Světových pohárů se dlouze jednalo a je skvělé, že jsme splnili cíl, který jsme vyhlásili právě v roce 2019 - a to vrátit Světový pohár lyžařek do Česka," řekl Roman Kumpošt, viceprezident Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Špindlerův Mlýn uspořádal slalom a obří slalom žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008, v březnu 2011 a v roce 2019. Premiéra SP v Krkonoších se měla původně uskutečnit už v prosinci 2003, ale plány organizátorů překazil nedostatek sněhu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto worldcup2019.cz

Štítky Sport, lyžování, sjezdové, Světový, ženy, Špindlerův Mlýn, světový pohár, lyžař, Česko, obří slalom, Mikaela Shiffrinová, Mezinárodní lyžařská federace, Petra Vlhová, Lukáš Heřmanský, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špindlerův Mlýn bude v únoru hostit po čtyřech letech Světový pohár lyžařek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.