Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muže bez řidičáku policie chytla dvakrát během dvou dnů. Auto mu zabavili

Tomu se říká smůla. Čtyřiatřicetiletého řidiče bez papírů zastavila hlídka policistů hned dvakrát za dva dny. Poprvé to bylo v centru Hradce Králové, následně na dálnici D11. Aby neusedl za volant i po třetí, rozhodla se policie auto zabavit. 

„V pátek po poledni jsme od celníků dostali oznámení z dálnice D11. Zastavili osobní vozidlo značky Ford Mondeo, které řídil muž bez řidičského průkazu,“ uvedla na policejním webu mluvčí Iva Kormošová.  

Dechovou zkoušku měl sice negativní, ale ze systému hlídka zjistila, že se jedná o muže s několikátým zákazem řízení. Poslední má platné do března roku 2028.  

Hlídka také zjistila, že ho policie zastavila jen o dva dny dříve. Tentokrát v noci na Pražské třídě v Hradci Králové. Pod vlivem alkoholu sice nebyl, ale pozitivní měl test na amfetamin a metamfetamin.  

„Aby muž nepokračoval v trestné činnosti, policisté zajistili po předchozím souhlasu státního zástupce jeho vozidlo, o jehož dalším osudu rozhodne soud,“ uvedla mluvčí. V obou případech se muž dopustil trestného činu. Za to může až na dva roky do vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, doprava, drogy, D11, Hradec Králové, zabaveno, vozidlo, auto, dvakrát, Ford Mondeo, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže bez řidičáku policie chytla dvakrát během dvou dnů. Auto mu zabavili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.