Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náchod může začít stavět spolkový dům. Po komplikacích s dodavatelem má podepsanou smlouvu

Tento týden se radnici v Náchodě podařilo podepsat smlouvu na nový spolkový dům, který vyroste na místě staré hasičské zbrojnice. Za 56,7 milionu korun nový dům postaví společnost Průmstav Náchod. Ta nahradila původního vítěze výběrového řízení. Ten však na poslední chvíli od zakázky odstoupil.

„Společnost CE - ING před podpisem smlouvy z tendru odstoupila z důvodu nepředvídatelných výkyvů cen surovin a stavebních materiálů a také nedostatku pracovních sil v důsledku válečného konfliktu na Ukrajině," vysvětlil na webu města starosta Jan Birke (ČSSD). 

V novém spolkovém domě najdou zázemí lidé z celé řady náchodských spolků. Součástí bude i sál pro zhruba 50 osob, výtvarné prostory expozice, ateliéry i malé klubovny. Samotná stavba pak zaplní mezeru mezi domy Hurdálkově ulici. 

„Všechny přípravné práce proběhly již v loňském roce a zájmové území v centru města je tak připraveno pro zahájení stavebních prací. Stavba bude zahájena v průběhu května a její dokončení předpokládáme do konce roku 2023," uvedl místostarosta Jan Čtvrtečka (ČSSD). 

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky spolkový, dům, Náchod, smlouva, společnost, CE - ING, Průmstav Náchod, sál, spolek, veřejnost, ČSSD, Jan Birke, Ukrajina, Jan Čtvrtečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod může začít stavět spolkový dům. Po komplikacích s dodavatelem má podepsanou smlouvu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.