Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veteráni, draci i zvířata. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

V Královéhradeckém kraji nás čeká relativně vydařený víkend. Program si najdou jednotlivci, rodiny s dětmi i party kamarádů. Největším lákadlem je pravděpodobně akce Mise Velichovky, která nabídne desítky veteránů. Pro obyvatelé Trutnova bude naopak atraktivní akce Už ho nesou. Ty nejzajímavější akce na následující dny přináší Hradecká Drbna v jednoduchém přehledu.

Mise Velichovky nabídne desítky veteránů  

Do Lázní Velichovky se vrací tradiční akce nazvaná Mise Velichovky. Konat se bude v neděli 8. května od 10:00 do 15:00. Na programu je například příjezd polního četnictva německé branné moci, přehlídka historických motorek nebo vozidel z druhé světové války.  

Do Velichovek zamíří tento týden kolona veteránů

8. května na státní svátek, si udělá zastávku kolona veteránů v Hořicích. Spanilá jízda s názvem Mise Velichovky bude k vidění na náměstí Jiřího z Poděbrad od pravého poledne do půl jedné.

Celá akce v areálu lázní bude doplněna o taneční vystoupení, vystoupení mažoretek a hudební vystoupení kapely Swing Sextet z Náchoda.  

Už ho nesou! Tradiční slavnosti draka v Trutnově  

6. a 7. května se v Trutnově koná 17. ročník tradičních slavností Už ho nesou. Hlavní program se bude konat v centru města na Krakonošově náměstí.  

Hlavní program slavností proběhne v sobotu. Jeho součástí jsou hudební a divadelní vystoupení, výtvarné i řemeslné dílny, hry a atrakce pro děti, trhy, výstavy, instalace. Celodenní program vrcholí živelným nočním průvodem s drakem, který bude na závěr pověšen na věž Staré radnice. 

Safari Park nabídne filmový štáb i safari 

Do zoologické zahrady ve Dvoře Králové se dnes vrací filmový štáb seriálu Zoo. K vidění je od devíti dopoledne do zhruba pěti odpoledne. Během této doby se bude pohybovat kolem slonů, u výběhu želv a také výběhu hlemýžďů.  

Safari Park v minulém týdnu zahájil letní sezonu. Díky ní se mohou návštěvníci podívat do obou safari. „Na proslulé dvorské pláně se zatím vypraví jen část zvířat: těšit se můžete na lvy berberské a psy hyenové, jediné české stádo buvolů pralesních, pakoně, watussi, pštrosy, pelikány nebo kriticky ohrožené osly somálské,“ uvedla na webu zoologické zahrady mluvčí Zuzana Boučková. Další zvířata by zatím mohla prochladnout. Proto se do safari výběhu vrátí až později. 

Safari Park Dvůr Králové vypustil do venkovní expozice stádo sedmi hrochů

Safari Park Dvůr Králové dnes vypustil do venkovní expozice stádo sedmi hrochů, které patří k největším v Evropě. Poprvé je k vidění i samice narozená v zoo loni v prosinci. Dosud byli hroši v zimovišti a návštěvníci je neviděli. Převoz...

Náchodské májování 

Během víkendu se bude v Náchodě konat tradiční májování. Hlavní program se bude konat v sobotu odpoledne na Masarykově náměstí. Začne v pět odpoledne. Součástí bude lampionový průvod a ohňostroj k výročí konce II. světové války. 

V Pardubicích startuje dostihová sezona  

O víkendu v sousedních Pardubicích startuje tradiční dostihová sezona. Zahajovací dostihový den začíná v neděli 8. května ve 13:00 cenou Slavia pojišťovny. Připraveno je osm dostihů s vrcholem v podobě Úvodní cross country Koroka. Dostih patří k nejtradičnějším v moderní historii Pardubického závodiště. 

Kina nabízí filmové novinky  

Během víkendu je možné vyrazit i do kina. Například v hradeckém CineStaru jsou k vidění hned dvě novinky. Akční a fantasy film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a romantická komedie Láska hory přenáší. Tu bude v neděli promítat i Kino Svět ve Dvoře Králové nad Labem nebo kino Náchod. V Náchodě bude k vidění i Ježek Sonic II nebo Turandot.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IC Trutnov

Štítky Královéhradecký, hradecký, kraj, kam vyrazit, víkend, volno, zábava, kultura, čas, Už ho nesou, Velichovky, Safari Park, Královéhradecký kraj, drak, slavnost, Trutnov, Drbna.cz, Náchod, druhá světová válka, Mise Velichovky, Lázně Velichovky a. s., ZOO Dvů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veteráni, draci i zvířata. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.