Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj pošle na Ukrajinu humanitární pomoc za půl milionu. Jde o elektrocentrály nebo pračky

Vedení Královéhradeckého kraje pošle do Zakarpatské oblasti na Ukrajině humanitární pomoc za více než půl milionu korun. Jde o 14 elektrocentrál, 25 praček, 25 mikrovlnných trub a 25 rychlovarných konvic. Ty využijí přímo uprchlíci, kterých je v této lokalitě několik desítek tisíc.

Podle tiskové zprávy Královéhradeckého kraje je příjemcem daru Zakarpatská oblastní rada. Ta má shodou okolností s místním hejtmanstvím od roku 2017 uzavřenou smlouvu o vzájemné spolupráci. „Partnerský region nás požádal o přesně specifikovanou pomoc. Na nevelkém území se tam starají o obdobný počet uprchlíků jako celá Česká republika. Vedení kraje tento záměr podpořilo,“ říká hejtman Martin Červíček (ODS). 

První pomoc Královéhradecký kraj poslal do oblasti už na začátku března. Jednalo se především o zdravotnický materiál, obinadla, náplasti, sady na šití nebo škrtidla. Tenkrát šlo o materiál za 1,5 milionu korun.  

Například Hradec Králové stále pokračuje ve shromažďování finanční pomoci pro partnerské město Černihiv. Dnes dopoledne bylo na transparentním účtu vedeném u Komerční banky 198 650 tisíc korun. Peníze chce radnice na Ukrajinu poslat po skončení válečného konfliktu. Mají pomoct s obnovou zdravotní péče, školství nebo infrastruktury.  

Peníze mohou posílat jednotlivci i společnosti. Číslo účtu je pro všechny stejné: 8999998/0100

Ohodnoť článek

Foto

Štítky humanitární, pomoc, Ukrajina, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, transparentní, účet, elektrocentrála, pračka, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Česko, Komerční banka, Černihiv, humanitární pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj pošle na Ukrajinu humanitární pomoc za půl milionu. Jde o elektrocentrály nebo pračky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.