Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradecký kraj hledá společnost, která zmodernizuje nemocnici v Rychnově. Rozhodující bude cena

Královéhradecký kraj vypsal výběrové řízení na společnost, která postaví nový pavilon urgentního příjmu v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Kromě stavby nové budovy bude společnost modernizovat i stávající prostory dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice. Hlavním rozhodujícím kritériem pro výběr společnosti bude cena. Královéhradecký kraj to uvedl ve své tiskové zprávě.

Modernizace nemocnice v Rychnově nad Kněžnou se bude skládat ze dvou částí. V první řadě z modernizace současných prostor. V řadě druhé ve výstavbě nové pětipodlažní budovy urgentního příjmu. V jejich útrobách bude například zákrokový sál, interna se speciální vyšetřovnou, zázemí pro stacionáře nebo lůžka jednotky intenzivní péče.  

„Nový pětipodlažní pavilon urgentního příjmu spolu s úpravou tří podlaží stávajícího objektu DIGP umožní poskytovat akutní péči na jednom místě. Zároveň se podaří oddělit potřeby pacientů vyžadujících akutní péči od těch plánovaných a ambulantních nebo návštěv,“ uvedl radní zodpovědný za zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK).  

Kromě toho dojde i k úpravě zeleně, inženýrských sítí i infrastruktury. Modernizace areálu počítá i s předčasnou demolicí stávajícího skladu. Na jeho místě vznikne nové parkoviště pro osobní automobily.  

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) označil modernizaci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou jako klíčový projekt, který je důležitý pro rozvoj celého regionu. „Díky této investici zajistíme zdravotní obslužnost nejen pro průmyslovou zónu Solnice-Kvasiny, ale také se sníží zatížení Fakultní nemocnice Hradec Králové, kam velká část obyvatel Rychnovska za zdravotní péčí dosud jezdí,“ uvedl hejtman.  

Finance na modernizaci získal kraj od státu 

Hejtmanství počítá s tím, že cena rekonstrukce nepřesáhne 815 milionů korun. Je to jedna z podmínek nového výběrového řízení. „Stavební práce chceme odstartovat ještě v letošním roce a trvat by měly dva roky od zahájení stavby. Hotová nemocnice by měla pacientům a veškerému personálu začít sloužit počátkem roku 2025,“ uvedl náměstek Pavel Bulíček (Piráti). 

S financováním Královéhradeckému kraji pomůže stát. Peníze na modernizaci nemocnice přislíbil ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) osobně. A to během únorové návštěvy v Královéhradeckém kraji. Hejtmanství počítá s tím, že stát nakonec poskytne 300 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, rekonstrukce, povolení, Rychnov nad Kněžnou, dokumentace, modernizace, zdravotnictví, výběrové, řízení, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, Ivan Bartoš, Martin Červíček, Pavel Bulíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj hledá společnost, která zmodernizuje nemocnici v Rychnově. Rozhodující bude cena  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.