Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Labi pod Špindlerovým Mlýnem se převrhl raft. Jeden z vodáků zemřel

Na horním Labi mezi Špindlerovým Mlýnem a Herlíkovicemi na Trutnovsku se převrhl raft se šesti vodáky. Jeden z nich, dvaašedesátiletý muž, byl v kritickém stavu přepraven do nemocnice, kde později zemřel. Nehoda se stala v sobotu dopoledne před mistrovstvím České republiky a Českého poháru ve sjezdu na divoké vodě. Se samotným závodem neměla nic společného. Případem se zabývá policie.

"V současné době prověřujeme, jestli nedošlo k cizímu zavinění či jinému protiprávnímu jednání. Byla nařízena soudní pitva. Zatím to vypadá, že šlo o nešťastnou náhodu,"  řekla dnes mluvčí policie Šárka Pižlová.

Nehoda se stala pod Labskou soutěskou v lokalitě Studené koleno. "Stalo se to v sobotu dopoledne kolem desáté hodiny před závody. Raft se převrhl, pět vodáků se podařilo vylovit," řekla Pižlová.

Šestého vodáka podle serveru raft.cz vytáhli z vody asi o kilometr dál po proudu další vodáci, kteří se mu snažili pomoci. Přivolaný vrtulník podchlazeného muže v kritickém stavu přepravil do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

"Naše posádky resuscitovali dvaašedesátiletého muže po tonutí v ledové vodě. Po celou dobu našeho ošetřování byl v kritickém stavu. Byl letecky transportován do nemocnice, kde byl napojen na mimotělní oběh," řekl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Ivo Novák.

Vodáci považují trať ve Špindlerově Mlýně za nejtěžší v Česku a jednu z vůbec nejnáročnějších přírodních tratí ve střední Evropě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči města Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, neštěstí, rekreace, úmrtí, Krkonoše, Labe, Špindlerův Mlýn, kritický stav, Česko, okres Trutnov, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Labi pod Špindlerovým Mlýnem se převrhl raft. Jeden z vodáků zemřel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.