Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podvodníci se zaměřili na zahraniční dopravu. Škoda je téměř 1,5 milionu

Policisté v Hradci Králové obvinili dva muže věku devětadvacet a sedmatřicet let. Podle tiskové zprávy policie měla dvojice podvádět společnosti, které se věnují nadnárodní dopravě. Svoje objednávky se snažili schovat pod falešnou společnost se sídlem v Hradci Králové.

„Pod fiktivními jmény objednávali mezinárodní přepravy od českých a slovenských dopravců s úmyslem jim nezaplatit,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Během jednoho měsíce si takto objednali 37 přeprav zboží, které neuhradili a následně přestali komunikovat.  

Kvůli jejich chování přepravním společnostem vznikla škoda za téměř 1,5 milionu korun. K dopadení mužů navíc přispěla náhoda. Jejich jednání si všimla společnost, za kterou se vydávali. Ta následně upozornila obchodní partnery.  

Oba muži nakonec skončili na policejní služebně a nyní jsou obviněni ze zločinu podvod, za který mohou na dva až osm let do vězení.  

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, Hradec Králové, fiktivní, společnost, doprava, mezinárodní, podvod, škoda, milion, trest, obvinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci se zaměřili na zahraniční dopravu. Škoda je téměř 1,5 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.