Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové se opět uspořádá kulturní pátračka. První zájemce přivítá na Mezinárodní den rodiny

I v letošní sezoně se spojilo šest hradeckých organizací, které se zapojí do Hradecké kulturní pátračky. V rámci ní zájemci plní nejrůznější úkoly, získávají indicie a postupně se dostávají z jednoho bodu na druhý. V minulém roce byla pátračka pouze pro veřejnost. Letos se mohou zapojit i školy nebo větší objednané skupiny. Navíc je možné pátračku absolvovat i v ukrajinském jazyce.

Projekt Hradecká kulturní pátračka vznikl v roce 2021 z iniciativy Divadla Drak, které ke spolupráci přizvalo Galerii moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonii Hradec Králové a Bio Central. 

Samotná pátračka začíná v Labyrintu Divadla Drak, kde si účastníci vyzvednou všechny potřebné informace a pracovní list s mapou. Další body a organizace už mohou navštěvovat v libovolném pořadí. Na každém tomto stanovišti na zájemce čeká interaktivní hra, úkol nebo tajenka. Rozluštěním šifry pak lidé získají indicii pro další své pátrání.  

„Po zkušenosti z loňského roku, kdy se na Hradeckou kulturní pátračku vypravila řada příměstských táborů a ukázalo se, že funguje dobře i pro organizované skupiny, rozhodli jsme se v letošním roce projekt spustit ještě před koncem školního roku a program nabídnout školám z Hradce Králové, ale i celé republiky,“ uvedla pro naší redakci vedoucí produkce Divadla Drak Barbora Kalinová.  

Divadlo Drak se zároveň rozhodlo přizvat do hry i ukrajinské uprchlíky. Letošní verze pátračky je proto sestavena a vymyšlena i v ukrajinském jazyce. „Hradecká kulturní pátračka je velmi dobrým prostředkem, jak je jednoduchou formou seznámit s městem, jeho kulturou a možnostmi, které jim jednotlivé organizace nabízejí,“ dodala Kalinová.  

Organizátoři doporučují vyrazit vždy mezi 10:00 až 15:30. Samotná trasa po všech šesti zastávkách účastníkům zabere zhruba dvě hodiny. Hra je určena hlavně pro děti ve věku kolem deseti let a jejich rodiče. Pátračka první zájemce přivítá 15. května. 

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky Divadlo Drak, kultura, Hradec Králové, divadlo, filharmonie, léto, BioCetrál, hra, bojovka, děti, pátrání, Kulturní pátračka, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonie Hradec Králové, Labyrint Divadl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se opět uspořádá kulturní pátračka. První zájemce přivítá na Mezinárodní den rodiny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.