Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hejtmanství poskytne 400 tisíc korun horské službě. Za peníze nakoupí zdravotnický materiál

Horská služba České republiky dostane od Královéhradeckého kraje 400 tisíc korun. Za peníze mohou záchranáři pořídit zdravotnický materiál nebo nové vybavení. Hejtmanství se formou dotace rozhodlo horské službě pomoct hlavně proto, že často spolupracuje s krajskými záchranáři.

„Mezi zdravotnickou záchrannou službou našeho kraje a Horskou službou České republiky pro oblast Krkonoš a Orlických hor platí dohoda o pomoci a spolupráci na vyžádání, a to hlavně v případě potřeby odborné první pomoci nebo nutnosti převozu pacienta z těžko dostupných míst třeba i za využití vrtulníku,“ vysvětlil v tiskové zprávě radní Zdeněk Fink (HDK).  

Finanční injekce nebude určená pouze jako investice do zdravotnického materiálu a vybavení. Horská služba může peníze použít i na uspořádání společného cvičení a zlepšení součinnosti s leteckými záchranáři.  

Podle hejtmanství v letošním roce prudce stoupl počet ošetřených pacientů. Od začátku roku do března krajští záchranáři požádali horskou službu o pomoc v 273 případech. Úrazů nebylo více pouze v zimní sezóně. Více zranění evidují záchranáři i během letní sezony. Za většinu těchto případů mohou elektrokola.  

Ohodnoť článek

Foto Horská služba ČR

Štítky horská, služba, finance, Královéhradecký, kraj, dotace, vybavení, zdravotnický, materiál, Krkonoše, horská služba, peníze, Horská služba České republiky, Královéhradecký kraj, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství poskytne 400 tisíc korun horské službě. Za peníze nakoupí zdravotnický materiál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.