Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice ve Dvoře Králové nechá opravit silnici u mateřské školy v Lipnici

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem se rozhodla pro rekonstrukci ulice u mateřské školy v místní části Lipnice. Ještě před výměnou asfaltu je třeba postavit dešťovou kanalizaci a odvodnění. Práce budou rozdělené do dvou etap.

„Stavbaři v současné době budují zhruba 70 metrů dlouhý otevřený příkop dlážděný z lomového kamene a dále uloží několik stovek metrů kanalizačního potrubí. Součástí stavby bude protlak pod silnicí číslo II/300 v prostoru křižovatky s místní komunikací u restaurace U Antonína,“ popisuje práce na webu města místostarosta Jan Helbich (ANO). 

Komplikovaný bude převoz materiálu suti, která vznikne z budovaného příkopu. To bude možné pouze po kolejové vlečce teplárny. Před zahájením prací radnice nechala pokácet několik stromů. Většina z nich byla na soukromém pozemku, který patří společnosti ČEZ.  

Rekonstrukce je rozdělená do dvou etap. První se týká samotné silnice, druhá pak dešťové kanalizace. Ta je naplánována tak, aby se vše stihlo do konce letošního roku.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky rekonstrukce, silnice, Dvůr Králové, omezení, materiál, kanalizace, doprava, školka, Lipnice, Dvůr Králové nad Labem, Lipnica, ČEZ, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice ve Dvoře Králové nechá opravit silnici u mateřské školy v Lipnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.