Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva policisté zachránili život napadenému muži. Radnice ve Dvoře Králové je ocenila

Policista Vojtěch Bis z obvodního oddělení Dvůr Králové nad Labem a strážník Městské policie Dvůr Králové nad Labem Jan Zumr. To jsou dvě jména, kterým může vděčit za svůj život napadený šestačtyřicetiletý muž, kterého vážně zranil jeho vlastní přítel. Dvojice policistů nyní byla od radnice ve Dvoře Králové nad Labem oceněna.

K incidentu došlo už 7. března odpoledne v jednom z domů ve Dvoře Králové nad Labem. Dvojice mužů se nejdříve posilnila alkoholem a následně začala hrát šipky. To vyústilo v hádku a napadení. „Poškozený muž po nečekaném napadení narazil hlavou na hranu zárubní dveří a sesunul se na zem. V tu chvíli ztratil vědomí a také životní funkce. Útočník z místa odešel pryč,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Šárka Pižlová.  

První pomoc poskytl až další muž, který byl ve stejném bytě. Následně si ho do péče převzala dvojice zmiňovaných policistů. „Dali jsme muže do stabilizované polohy a až do příjezdu zdravotníků jsme prováděli srdeční masáž,“ popsal při oceňování zásah policista Vojtěch Bis. Následně si zraněného převzali záchranáři, kteří ho letecky transportovali do Fakultní nemocnice Hradec Králové.  

„Dokud se nic nestane, tak si řada lidí často ani neuvědomí důležitost policie – ať už státní nebo městské. Přál bych si samozřejmě, aby takové zásahy nebyly třeba, ale pokud už k podobným případům dojde, aby u toho byli právě takoví profesionálové jako Vojtěch Bis a Jan Zumr,“ poděkoval na webu města starosta Jan Jarolím.  

Agresor z místa sice uprchl, ale policistům se ho podařilo zatknout hned druhý den ráno. „Jedná se o třiatřicetiletého muže, který má už 11 záznamů v rejstříku trestů. Brány věznice naposledy opustil minulý rok v listopadu,“ potvrdila Pižlová. Hrozí mu deset let vězení.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dvůr Králové nad Labem

Štítky policie, záchrana, pomoc, první, Dvůr Králové, ocenění, Jan Zumr, Vojtěch Bis, krimi, Dvůr Králové nad Labem, Jan Jarolím, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva policisté zachránili život napadenému muži. Radnice ve Dvoře Králové je ocenila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.