Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní podnik v Hradci Králové přeje ženám ke Dni matek

Po Hradci Králové jezdí trolejbus s věnováním všem ženám matkám. Dopravní podnik města Hradce Králové během roku pravidelně zdobí své autobusy ke speciálním příležitostem. Jednou z nich je i blížící se Den matek.

Dopravní podnik v Hradci Králové si z ozdobných polepů na autobusech udělal tradici. Několikrát ročně své vozy vyzdobí k různým příležitostem a svátkům. Po městě už jezdil například vyzdobený Velikonoční trolejbus, o vánočních svátcích nasvícený trolejbus nebo vůz s heslem Děkujeme Hradečáci!, který sloužil jako poděkováni všem, kdo se podíleli na boji proti šíření pandemie.

V květnu loňského roku proběhla v autobusech i speciální akce s názvem Májový vzkazník, prostřednictvím které mohli lidé udělat radost svým blízkým a přes vozy MHD jim poslat vzkaz.

V rámci  republikové hromadné dopravy se jedná spíše o ojedinělé projekty, na které má ale dopravní podnik z Hradce Králové kladné ohlasy. Nyní v ulicích města jezdí trolejbus se speciálním polepem u příležitosti Dne matek 8. května. 

Vnějšími obrázkovými polepy a vnitřní výzdobou jednoho z našich trolejbusů chceme poblahopřát všem maminkám k jejich tradičnímu celosvětovému svátku Dni matek,“ uvedl předseda představenstva DP Zdeněk Abraham.

Dopravní podnik poté plánuje výzdobu vozu inovovat a přizpůsobit ji dalším plánovaným akcím například Dnu rodiny, který se koná 15. května Dnu děti, který připadá na 1. června.

Doufáme, že se naše myšlenka a trolejbus budou líbit a trochu zlepší náladu obyvatelům a návštěvníkům Hradce Králové. Myslím si, že především v této složité době je důležitá snaha šířit radost a pozitivní náladu,“ dodal Abraham.

Svátek matek se slaví po celém světě. U nás připadá na 8.května a slaví se od roku 1923. Jeho propagátorkou byla  Alice Masaryková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, MHD, Den matek, polep, výzdoba, autobus, trolejbus, poděkování, doprava, dopravní společnost, Vánoce, Alice Masaryková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik v Hradci Králové přeje ženám ke Dni matek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.