Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V hradeckém kraji se otevřou základny hasičů veřejnosti. Lidé si prohlédnou techniku a seznámí se s jejich prací

Kvůli pandemii nemohl Záchranný hasičský sbor Královéhradeckého kraje pořádat pravidelné dny otevřených dveří na svých stanicích. Po delší odmlce tak bude mít veřejnost příležitost právě o tomto víkendu. Zájemcům budou otevřené prakticky všechny stanice v kraji.

„Na otevřených stanicích HZS si budou lidé moci prohlédnout zásahovou techniku, denní a výcvikové prostory jednotek, leckde budou k vidění i dynamické ukázky,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.  

Pravděpodobně nejatraktivnější bude v neděli návštěva největší výjezdové stanice v regionu v Hradci Králové. Hasiči si připravili ukázky vyprošťování osob během dopravních nehod nebo hašení rozpáleného oleje. „Odvážlivci si budou moci projít s hasiči zakouřené prostory,“ dodává mluvčí. K vidění bude i technika potápěčů. 

Program si pro širokou veřejnost připravila celá řada stanic v celém Královéhradeckém kraji. Otevřou se areály v Novém Bydžově, Hořicích, Nové Pace, Náchodě, Jaroměři, Rychnově nad Kněžnou, Dobrušce, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a také Vrchlabí. Výjimkou je stanice v Jičíně.  

„Na stanicích v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou budou zpřístupněny i speciální výcvikové polygony,“ vysvětluje Götzová. V Broumově bude den otevřených dveří spojen se slavnostním předáním techniky dobrovolných hasičů.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, Královéhradecký, kraj, stanice, den, otevřených, dveří, technika, ukázka, veřejnost, práce, hasiči, Královéhradecký kraj, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Nový Bydžov, Hořice, Nová Paka, Jaroměř, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji se otevřou základny hasičů veřejnosti. Lidé si prohlédnou techniku a seznámí se s jejich prací  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.