Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel moderátor a držitel ceny Ferdinanda Peroutky Václav Souček

Ve věku jednaosmdesáti let zemřel moderátor, glosátor, publicista a držitel ceny Ferdinanda Peroutky Václav Souček. Na webu o tom dnes informoval Český rozhlas Hradec Králové, ve kterém desítky let působil. Známý byl také jako člen a moderátor královéhradecké skupiny Lokálka, konferenciér Porty a dalších folkových festivalů. Zemřel v pondělí 25. dubna po krátké nemoci, sdělila dnes ČTK jeho dcera Martina Součková.

"Odešel v plné mentální síle a velké milosti. V Hradci v tu chvíli mohutně zapršelo, lehounce to s námi zhouplo a pak se zase rozsvítilo. Ať vás dál provází jeho energie, humor a jemně filosofický nadhled. Ať si jej uchováte v srdci jako šťastnýho chlapa, stejně jako my, jeho milující rodina,“ uvedla v prohlášení zaslaném.

Václav Souček se narodil 17. ledna 1941. V roce 1986 získal ocenění Zlatá Porta za zásluhy o rozvoj žánru a v roce 2006 novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2005.

"Po krátké a úderné nemoci zemřel hudební pábitel, publicista, redaktor Českého rozhlasu, držitel ceny Ferdinanda Peroutky, moderátor, člen kapely Lokálka, milovník vína a velký kamarád Vašek Souček," uvedla v prohlášení Součková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Khalil Baalbaki | Český rozhlas

Štítky ČR, kultura, úmrtí, Václav Souček, Ferdinand Peroutka, Lokálka, Český rozhlas Hradec Králové, festival, Porta, Hradec Králové, Český rozhlas, nemoc, Cena Ferdinanda Peroutky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel moderátor a držitel ceny Ferdinanda Peroutky Václav Souček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.