Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký kraj dá na rozvoj regionu 30 milionů korun. Nejvíc půjde do cyklostezek

Hejtmanství Královéhradeckého kraje chce rozdělit 30 milionů korun na dotacích, které půjdou na rozvoj regionu. Nejvíc půjde do cyklostezek a dobrovolných hasičů. Svůj plán představilo vedení kraje v tiskové zprávě.

„V letošním roce rozdělíme na dotacích pro regionální rozvoj částku 30,2 milionu korun, čímž jsme navrhli podpořit 91 procent všech žadatelů. Naší snahou bylo nalézt co nejvíce finančních prostředků tak, abychom mohli společně s obcemi a městy zlepšovat život v celém regionu a přispět k jejich rozvoji,“ uvedl ve zprávě radní Adam Valenta (Piráti).  

O peníze na cyklotrasy nebo cyklostezky žádá osm zájemců. Mezi sebe si rozdělí téměř 11 milionů korun. Peníze skončí například ve Dvoře Králové nad Labem. Radnice postaví novou část Labské stezky mezi Stanovicemi a Žirčí. Stavět cyklostezku s krajskou podporou plánují také Ještětice, Bílý Újezd a Podbřezí, která tyto obce propojí, uvedlo hejtmanství ve své zprávě.  

Kromě cyklostezek hejtmanství podpoří i sbory dobrovolných hasičů. Ve dvou dotačních titulech kraj rozdělí zhruba čtyři miliony korun. Sbory budou moct použít peníze na opravy, revize požární techniky nebo pořízení nového vybavení.  

Ohodnoť článek

Foto Manfred Antranias Zimmer | Pixabay

Štítky Královéhradecký, kraj, rozvoj, dotace, finance, cyklotrasa, cyklostezka, Dvůr Králové, dobrovolní, hasiči, Královéhradecký kraj, peníze, Česká pirátská strana, sbor dobrovolných hasičů, Dvůr Králové nad Labem, Stanovice, Bílý Újezd, Ještětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj dá na rozvoj regionu 30 milionů korun. Nejvíc půjde do cyklostezek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.