Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výstava dětských obrázků oživila chodby Fakultní nemocnice v Hradci Králové

Chodbu v přízemí Pavilonu interních oborů ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové vyzdobily dětské kresby. Namalovaly je děti z mateřských a základních škol při zdravotnických zařízeních z celé České republiky a zapojily se tak do pátého ročníku výtvarné soutěže Velikonoční zajíček. Projekt finančně podpořil Královéhradecký kraj.

Do soutěže se přihlásilo celkem 13 škol při zdravotnických zařízeních a sedm speciálních škol z Královéhradeckého kraje.

Těší nás, že počet prací zaslaných do soutěže i zapojených škol každoročně narůstá, letos se zapojily školy od Karlových Varů až po Zlín, “uvedla ředitelka Základní školy a Mateřské školy při Fakultní nemocnici Hradec Králové Blanka Kovandová.

V nemocnici je vystaveno celkem 120 obrázků, na kterých jsou převážně Velikonoční motivy jako jsou kraslice, vajíčka, nebo zajíčci namalovaní různými technikami.

Výstava dětských výtvarných prací je nyní k vidění po dobu dvou týdnů v přízemí Pavilonu interních oborů Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Od 21. července 2022 budou ještě vystaveny ve vestibulu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, nemocnice, Fakultní nemocnice, děti, kresby, obrázek, chodba, soutěž, výstava, škola, školka, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Česko, Karlovy Vary, Zlín, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava dětských obrázků oživila chodby Fakultní nemocnice v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.