Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Trutnov čeká další dopravní omezení. V květnu se začne opravovat Národní ulice

Rekonstrukci Národní ulice radnice v Trutnově připravuje relativně dlouho. Samotné práce začnou po pěti letech 1. května. Oprava zhruba 300 metrů dlouhého úseku je rozdělená do tří etap. Během prací bude silnice kompletně uzavřená. Radnice o tom informovala ve své tiskové zprávě.

„Přestože občané ve výsledku nejvíce ocení povrch komunikace a chodníků, důvod, proč k této investici dochází, leží pod povrchem. Kanalizace a plynovod v Národní ulici jsou ve špatném technickém stavu. Bylo nutné zkoordinovat postup několika institucí a já mám radost, že se to podařilo,“ říká starosta Trutnova Michal Rosa (ODS). 

První etapa počítá s opravou úseku mezi křižovatkami s ulicí Novodvorskou a Blanickou, druhá etapa mezi křižovatkami s Blanickou a Českou a poslední je od České ulice po Libušinku. Během prací bude silnice kompletně uzavřená. Průjezd bude zajištěn pouze pro vozidla integrovaného záchranného systému.  

„Chtěl bych všechny obyvatele této lokality poprosit o shovívavost a dodržování dopravního značení. Investiční akce o takové velikosti se neobejde bez dopravních omezení,“ uvedl starosta Trutnova. 

Začaly jarní uzavírky silnic. Nejvíc je jich na Trutnovsku

S jarem přichází tradičně období dopravních uzavírek. V Královéhradeckém kraji se momentálně pracuje na 12 projektech. Jedním z nich je například třetí etapa rekonstrukce silnice z Jaroměře do Nového Město nad Metují. Na největší počet dopravních...

Na opravě silnice bude pracovat hned několik společností. Vedle radnice je to i VaK Trutnov, GasNet, HD internet a T-Mobile. Na 300 metrů dlouhém úseku se vymění sítě a jednotlivé přípojky. Položen bude nový asfalt, opraví se chodníky a postaví nová parkovací místa. „Nově budou řidiči v Národní ulici parkovat podélně, a to po obou stranách vozovky,“ vysvětluje David Jelínek, vedoucí odboru rozvoje města. Rekonstrukce vytáhne z městské kasy 15 milionu korun.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, silnice, omezení, Trutnov, uzavírka, doprava, Národní, ulice, Michal Rosa, ODS, T-Mobile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov čeká další dopravní omezení. V květnu se začne opravovat Národní ulice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.