Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyřdenní víkend bude patřit oslavám jara a Velikonoc. Kam vyrazit?

Čtyřdenní velikonoční víkend nabídne celou řadu tematicky laděných akcí. Speciální program chystá Safari Park, Stezka korunami stromů v Krkonoších i hrady a zámky v kraji. Mezi pletením pomlázky a barvením vajíček si můžete najít chvilku i na rokový koncert nebo vyrazit na dětskou železnici do Hradce Králové.

Na Stezce korunami stromů v Krkonoších se od 15. do 18. dubna koná Velikonoční pomlázkování. Po procházce mezi korunami stromů budou moci děti i dospělí ve vstupní hale proměněné ve výtvarný ateliér barevně vyzdobit a zavěsit na připravené vrbové proutky. S podporou zkušenějších bude možné uplést si velikonoční pomlázku. Na Stezce bude také připravený dostatek malovacích potřeb a kraslic, které si návštěvníci budou moct ozdobit. Dílna bude otevřena od 10 do 17 hodin.

I na kolonádě v Janských lázních se od pátku do pondělí budou slavit Velikonoce. Ve výstupní hale bude otevřena výtvarná dílna pro děti, kde se mohou naučit plést pomlázky a vybarvit velikonoční kraslice. Pro dospělé je připravený vaječný likér zdarma.

Od 15. do 18. dubna budou hlavním tématem Velikonoce i v pevnosti Josefov v Jaroměři. Během svátků bude pro veřejnost otevřen turistický areál Bastion a podzemí. Prohlídky jsou od devíti do čtyř každou celou hodinu a průvodci budou v kostýmech. Na nádvoří budou pro děti i dospělé připraveny velikonoční dílničky a tržiště.

Velikonočně nazdobené jsou i hrady a zámky v regionu. Na většine z nich je připraven bohatý program.

Většina památek v kraji chystá velikonoční program. Některé během svátků zahájí sezonu

Prodloužený víkend bude i v Královéhradeckém kraji ve znamení oslav příchodu jara. Do velikonočního se obléknou hrady i zámky a koná se celá řada tematicky laděných akcí. Po dvouleté pauze způsobené epidemií koronaviru památky opět nabídnou...


V sobotu 16. dubna jsou zájemci zváni na farmářské trhy do Hradce Králové, které se konají od osmi do dvanácti hodin v ulici Letců u OC Atrium. Bude zde možné ochutnávat a nakupovat výpěstky a potravinářské výrobky, které prezentují sami producenti. Jejich předností je kladení důrazu na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování surovin.

Ve Špindlerově Mlýně se v centru města v sobotu odehraje Velikonoční veselí. Program začíná ve 13 hodin a vstupné je zdarma. Těšit se můžete na pomlázku a maškarní rej v ulicích. Pro děti je tady připraven bohatý program, který kromě karnevalu čítá i rockové a divadelní představení. Samozřejmostí jsou tvořivé dílny na téma Velikonoce.

V kulturním domě v Králíkách u Nového Bydžova se v neděli odehraje koncertní smršť. Na akci Rockové Velikonoce 2022 zahrají kapely Harlej, Doga, Trautenberk, Komunál, Krucipüsk, Alkehol nebo Morčata na útěku.

Velikonoce se budou slavit i v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem. Vrbové proutky se taky použijí nejen na výrobu pomlázek, ale poslouží také jako hračka nebo krmení pro zvířata. Návštěvníci se tak mohou přijít podívat k jednotlivým výběhům, jak si s tímto enrichmentem zvířata poradí. Zoo nabídne taky speciální velikonoční menu v Safari pivovaru a jarní dobroty v Restaurantu Lemur.

Dětská železnice v Hradci Králové v neděli zahájí provoz a nabídne rovnou speciální velikonoční jízdy. Na trať vyjedou velikonoční zajíci ve 14 hodin a jezdit budou až do 17 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Velikonoce, víkend, svátky, volno, akce, zábava, děti, kultura, výlet, volný čas, Hradec Králové, ZOO Dvůr Králové, Krkonoše, Stezka korunami stromů, slavnost, Velikonoční jízda, Alkehol, Harlej, Krucipüsk, jaro, hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřdenní víkend bude patřit oslavám jara a Velikonoc. Kam vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.