Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letní koupaliště Flošna v Hradci Králové se chystá na letní sezonu. Vstupné zdraží

Letní Koupaliště Flošna v Hradci Králové se připravuje na svou třináctou sezónu. Vstup vyjde letos v létě dráž. Navýšení cen schválila městská rada. Výše zdražení se odvíjí od druhu vstupného, pohybuje se ale v rozmezí od 13 do 40 procent. Čtyřčlennou rodinu se dvěma dětmi vyjde jednodenní vstup do bazénu placený hotově na šest set korun.

Vstupné na letní koupaliště Flošna v Hradci Králové zdražuje po dvou letech. V letošní letní sezoně se celodenní vstupné zvýší pro dospělého, který platí hotově, o dvacet korun na 170 korun, tedy o 13 procent.

"Ceny vstupného na koupaliště se zvyšují s ohledem na inflaci, růst cen energií i loňský pokles návštěvníků," uvedla ředitelka městské Správy nemovitostí Jaroslava Bernhardová.

Zatímco například v roce 2018 Flošnu navštívilo téměř 120 tisíc lidí, loni byla návštěvnost jen něco málo přes 58 tisíc lidí. Šlo o nejhorší sezonu za posledních dvanáct let. Jednak nevyšlo počasí a návštěvnost negativně ovlivnila i opatření, která souvisela s pandemií covidu-19. Zdražení tedy bylo podle provozovatelů nevyhnutelné. "Navýšení cen vstupného by mělo pokrýt nárůst nákladů z 80 procent. Zbývající část pokryje příspěvek statutárního města," uvedli zástupci SNHK na webových stránkách. 

Nejvíce podraží hodinové a dvouhodinové vstupné, které lze platit pouze čipovými hodinkami. Tady se cena vstupného navýší od 20 do 34 procent. Jedna hodina plavání vyjde dospělého na 59 korun, loni to bylo 49 korun, dvě hodiny v bazénu vyjdou na 99 korun místo loňských 79 korun. Ve vedlejší sezoně zdraží vstupné placené v hotovosti o 43 procent ze 70 na 100 korun.

Stále se nejvíc vyplatí platba takzvanými čipovými hodinkami. V tomto případě bude stát celodenní vstupné dospělého člověka 145 korun, což znamená navýšení o 16 procent.

Zvýhodněné vstupné pro školáky, studenty a seniory bude při platbě v hotovosti stát 130 korun, tedy o 18 procent víc než loni. Při platbě čipovými hodinkami vzroste cena o 24 procent na 105 korun.

Měnit se nebude levnější vstupné pro všechny po 16. hodině, zachován zůstane i vstup zdarma pro děti do 120 centimetrů výšky a stejná zůstane i cena vstupného na noční koupání. Parkování před areálem koupaliště je také zdarma.

Kdy letos koupaliště Flošna otevře své brány zatím stanoveno není. Vše se bude odvíjet od předpovědi počasí. V minulých letech ale start letní sezony proběhl většinou během května.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SNHK | Zdroj ČTK/SNHK

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, koupaliště, Flošna, léto, sezona, vstupné, zdražení, energie, návštěvnost, městská rada, hodinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní koupaliště Flošna v Hradci Králové se chystá na letní sezonu. Vstupné zdraží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.