Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder

Kvůli vyšetřování, které v Evropě odstartovaly desítky potvrzených případů salmonely, zastavila společnost Ferrero provoz ve svém belgickém závodě. Z českého i slovenského trhu zároveň stáhla čokoládové výrobky značky Kinder.

Italský výrobce reaguje svým rozhodnutím na vyšetřování vedené ve spolupráci s úřady pro bezpečnost potravin. Stažení z tuzemského trhu se týká mimo jiné velikonočních balení čokolád. Potenciálně nevhodné ke konzumaci mohou být pochoutky Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Kindes Schokobons White, Kinder Happy Moments Mix, Kinder Mix i oblíbené vajíčko s překvapením Kinder Maxi Surprise. 

O stažení konkrétních sladkostí informovala společnost v tiskové zprávě„Spotřebitelům, kteří výrobky zakoupili, doporučujeme, aby je nekonzumovali, ale místo toho si produkty ponechali a kontaktovali náš tým péče o zákazníky,“ uvedli zástupci Ferrero.

Vyšetřování začalo poté, co se ve Velké Británii i Francii potvrdila přítomnost salmonely v čokoládových výrobcích. Bakterie může způsobovat onemocnění zvané salmonelóza, které je charakteristické průjmy, horečkou i zvracením. „U malých dětí, starších a oslabených osob hrozí salmonelová sepse, která může být smrtelná," stojí na webu Státní veterinární správy České republiky.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky salmonela, salmonelóza, potraviny, inspekce, Ferrero, Kinder, Evropa, Francie, Velká Británie, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.