Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město získalo potřebné pozemky. Může propojit obchodní zóny v Březhradu

Už dlouhá léta se hradecká radnice snaží propojit dvě obchodní zóny hned vedle výpadovky na Pardubice. V současné době řidiči musí sjíždět na frekventovanou Hradubickou a k přejezdu využít dva nájezdy. Situaci by mohla vyřešit nová silnice, která povede od obchodního domu Sconto k Decathlonu.

„K dnešnímu dni má město všechny potřebné pozemky pro vybudování potřebné silnice. Zároveň se nám také podařilo získat potřebné parcely pro cyklostezku,“ řekl Hradecké Drbně náměstek primátora Pavel Marek (ANO).  

Propojení dvou areálů bude možné díky nové silnici, která bude zhruba 230 metrů dlouhá. Napojí se na konci příjezdové cesty ke Scontu a následně povede ke kruhovému objezdu hned vedle Decathlonu. Nový bude i chodník po obou stranách silnice a cyklostezka. 

Součástí nové silnice má být i zastávka MHD a nová linka hromadné dopravy. „Dopravní podnik počítá s tím, že bude novou silnici využívat pro své linky,“ napsala před časem do tiskové zprávy mluvčí radnice Kateřina Šmídová. S největší pravděpodobností se bude jednat o linku číslo 12.  

V současné době musí řidič sjíždět na výpadovku do Pardubic. Přejezd z jedné do druhé zóny je dlouhý 3,5 kilometru.  

Podle Marka je v současné době předčasné mluvit o konkrétních termínech. „Teď se čeká na dokončení celého toho areálu. Všechno se to koordinuje s výstavbou areálů v tom daném místě. Je škoda, že se na to nemyslelo na začátku, a to propojení se řeší tak dlouho,“ dodal náměstek.  

Podle informací serveru HKCity, se v místě řeší výstavba dvou nových obchodních domů. Mělo by se jednat o XXXLutz a Möbelix. Propojení obou zón je tak závislé na jejich výstavbě.  

O propojení obchodních zón v Hradci Králové se mluví minimálně 15 let. Ještě na začátku roku 2020 věřila radnice, že se nová silnice stihne postavit do konce roku 2021.  

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Novotný

Štítky Březhrad, Hradec Králové, silnice, propojení, doprava, zkrácení, Sconto, Decathlon, nákup, Hradubická, pozemek, Pardubice, Pavel Marek, stavba, ANO 2011, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město získalo potřebné pozemky. Může propojit obchodní zóny v Březhradu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.