Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KACPU v Hradci Králové bude v provozu i o Velikonocích, zkrátí se ale otevírací doba

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině, které nyní sídlí v Hradci Králové Na Okrouhlíku, zaznamenalo v posledních dnech zvýšený počet registrovaných uprchlíků. S náporem na začátku války se to ale stále nedá srovnat. Centrum bude fungovat i během Velikonoc, omezí ale otevírací dobu na deset hodin denně.

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v Hradci Králové začalo fungovat 2. března. Za tu dobu jím prošlo více než dvanáct tisíc ukrajinských uprchlíků. Drtivé většině z nich pracovníci zajistili ubytování. Kapacity podle hejtmana Martina Červíčka (ODS) zatím dostačují.

Už před začátkem války žilo na území kraje téměř sedm tisíc Ukrajinců. Nyní každým dnem přibývá zhruba sto až dvě stě nových uprchlíků, kteří se v KACPU registrují. V prvních týdnech provozu centra byl nápor třikrát až čtyřikrát větší, denně přišlo v průměru šest set lidí.

Asistenční centrum bude v provozu i během velikonočního prodlouženého víkendu, zkrátí ale otevírací dobu. Personál tu bude registrovat uprchlíky v čase od sedmi hodin od rána do pěti odpoledne. „Mimo tuto dobu bude centrum poskytovat podporu uprchlíkům ve formě zajištění nouzového ubytování,“ uvedl na svém webu kraj.

KACPU sídlí od konce března na nové adrese. Budova v ulici Na Okrouhlíku byla pro tyto účely vybrána vzhledem ke strategické poloze v blízkosti autobusového i vlakového nádraží.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, KACPU, centrum, pomoc, uprchlíci, Ukrajina, válka, Velikonoce, otevírací doba, uprchlík, Okrouhlice, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KACPU v Hradci Králové bude v provozu i o Velikonocích, zkrátí se ale otevírací doba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.