Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžaře v Krkonoších čeká poslední týden lyžování. Sezonu areály ukončí na Velikonoční pondělí

Předposlední víkend si mohli lyžaři užít lyžování v Královéhradeckém kraji. Částečně v provozu je areál v Peci pod Sněžkou a Špindlerově mlýně. Obě skicentra završí sezonu na Velikonoční pondělí 18. dubna.

SkiResort Černá hora-Pec nabídl o víkendu devět kilometrů sjezdovek. Na hory tam vyrazilo téměř dva tisíce lidí. "Návštěvnost určitě ovlivnilo počasí, které bylo dost proměnlivé a větrné," uvedla mluvčí skicentra Zina Plchová.

Na Černé hoře byla v provozu kabinková lanovka pro pěší a běžkaře. V dalších dnech bude fungovat areál v Peci pod Sněžkou, kde bude od pondělí otevřeno zhruba osm kilometrů sjezdovek.

"Běžkaři mohou vyrazit na tratě nad Pecí, které jsou stále velmi dobře upravené. Lyžařská sezona v Peci končí na Velikonoční pondělí. Do té doby se lyžuje za zvýhodněné ceny. Kabinková lanovka je od pondělí do středy mimo provoz. Od čtvrtka do pondělí bude v provozu denně," dodala Plchová.

Ve Špindlerově Mlýně byl v provozu areál Svatý Petr se svahy na severní stranu, kde sníh vydrží déle. Šestisedačková lanovka Pláně bude jezdit do Velikonočního pondělí. Provoz Hromovky o Velikonocích provozovatel upřesní podle počasí.

Na hřebenech Krkonoš je kolem 80 až 120 centimetrů sněhu a pokrývá ho ledová krusta. Na ni napadlo během 48 hodin 15 centimetrů sněhu. Malé a střední laviny, které se mohou uvolnit, se většinou zastaví na svahu. Platí první stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Velikonoční pondělí, Krkonoše, Pec pod Sněžkou, lyžování, Královéhradecký kraj, lanová dráha, Velikonoce, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaře v Krkonoších čeká poslední týden lyžování. Sezonu areály ukončí na Velikonoční pondělí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.