Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký kraj zrekonstruoval tři školy na Trutnovsku. Modernizace vyšla na 36 milionů korun

Královéhradecký kraj zaplatil 36 milionů korun na rekonstrukci tří škol na Trutnovsku. Jde o budovu trutnovského gymnázia, objekt Střední průmyslové školy Trutnov a budova Speciální základní školy Augustina Bartoše v Úpici. Cílem bylo snížení energetické náročnosti. Hejtmanství o tom informovalo ve své tiskové zprávě.

„Královéhradecký kraj se rekonstrukcemi budov vedoucích k nižším nákladům za energie věnuje dlouhodobě. Zásluhou těchto projektů dochází ke snížení nákladů na provoz v jednotlivých budovách a zároveň se tím přispívá ke zkvalitnění podmínek pro pedagogy i žáky,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti).  

Například gymnázium v Trutnově má nové vstupní dveře, okna, osvětlení a zateplení půdních prostor. Jde o největší ze tří rekonstrukcí. Celkově vyšla na 24 milionů korun. Ty se podařilo zajistit u Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje a dotace z Fondu soudržnosti Operačního programu Životní prostředí. 

Budova Speciální základní škola Augustina Bartoše v Úpici má nové rekuperační jednotky, které v učebnách zajišťují nucené větrání se zpětným získáváním tepla. Nová jsou okna a zateplení celého objektu. Rekonstrukce vyšla na 6,8 milionu korun.  

Podle hejtmanství se od roku 2020 podařilo dokončit šest větších rekonstrukcí škol za více jak 78,5 milionu korun. 

„V oblasti školství máme pro letošní rok připravené další projekty. Jedná se například o zateplení cukrářských dílen Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast školství Arnošt Štěpánek (Piráti).  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky škola, rekonstrukce, Trutnovsko, budova, obnova, energie, modernizace, vzdělání, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Augustin Bartoš, Úpice, Střední průmyslová škola Trutnov, Česká pirátská strana, Pavel Bulíček, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj zrekonstruoval tři školy na Trutnovsku. Modernizace vyšla na 36 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.