Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do hradeckého kraje se opět vrátí silný vítr. Meteorologové vydávají varování

Český hydrometeorologický ústav vydal nové varování před silným větrem. Ten může potrápit prakticky celou Českou republiku včetně Královéhradeckého kraje. Varování začne platit zítra v 11:00. A potrvá minimálně do páté hodiny ranní.

„Očekává se silný jihozápadní až západní vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině, při přechodu studené fronty i vyšší,“ uvádí meteorologové na svém webu. V praxi to znamená, že v Krkonoších může vítr dosahovat rychlosti 90 až 110 kilometrů v hodině.  

Čtvrteční předpověď pak slibuje proměnlivou oblačnost s přeháňkami. Ty budou vydatnější především na horách. K večeru se mohou objevit ojedinělé bouřky. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 13 až 16 stupňů Celsia.  

Podle dlouhodobé předpovědi by se mělo v hradeckém kraji opět ochlazovat. Průměrné denní teploty klesnou k hranici deseti stupňů. Do konce týdne nás také budou trápit časté přeháňky. Od příštího týdne se začne oteplovat. Ve středu se teploty dostanou k hranici 20 stupňů Celsia.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje | Zdroj údaje ČHMU

Štítky vítr, varování, vichr, počasí, předpověď, ČR, Královéhradecký, kraj, hory, náraz, větru, meteorolog, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Krkonoše, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckého kraje se opět vrátí silný vítr. Meteorologové vydávají varování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.