Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začala přestavba problematické křižovatky v Trutnově. Do konce roku se změní v kruhový objezd

Jaro je ve znamení dopravních staveb a hradecká křižovatka Fortna není jediný důležitý dopravní uzel, který se změní na kruhový objezd. V pondělí začala přestavba taky v Trutnově. Komplikované křížení ulic Pražská, Žižkova a Úpická se dočká bezpečnějšího řešení. Nový kruhový objezd by měl ve městě vzniknout do prosince letošního roku.

V Trutnově v pondělí začala dlouho očekávaná přestavba pro řidiče nepříjemné křižovatky ulic Pražská, Žižkova a Úpická. Místo toho tady má vzniknout nový kruhový objezd, který ulehčí taky chodcům.

Ředitelství silnic a dálnic kromě okružní křižovatky chystá vybudovat také dva nové ostrůvky na přechodech pro chodce v okolí mateřské školy v ulici Na Struze, které by měly zvýšit bezpečnost chodců při přecházení frekventované páteřní komunikace,“ uvedl na webu města vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov David Jelínek.

Stavební práce sebou samozřejmě přináší dopravní omezení. Ve směru z Hradce Králové na Trutnov je provoz upravený jednosměrně od křižovatky Královédvorská po ulici Růžová. Řidiči jedoucí ze Starého Rokytníku budou moci odbočit pouze vpravo.  

Omezený provoz se dotkne i autobusů MHD. Některé linky ale dostanou v pracovní dny výjimku a budou moct křižovatku projet i v opačném směru. Dopravu by v místě měli korigovat pracovníci stavby.

O víkendech a státních svátcích tato výjimka platit nebude. Objízdná trasa pro směr z centra Trutnova na Hradec Králové či Jičín vede přes Úpské nábřeží a ul. Československé armády,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Průjezd bude bez omezení umožněn složkách integrovaného záchranného systému.

Křižovatka by se měla proměnit v kruhový objezd do prosince letošního roku. Část ulice Žižkova po křižovatku s ulicí Palackého bude uzavřena po celou dobu stavby. Objízdná trasa vede po Úpském nábřeží, dále ulicemi Československé armády, Žižkova a Husitská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Miloš Šálek | Zdroj Město Trutnov

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, doprava, provoz, křižovatka, kruhový objezd, uzavírá, přestavba, bezpečnost, chodci, omezení, MHD, řidič, objížďka, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, Československá armáda, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala přestavba problematické křižovatky v Trutnově. Do konce roku se změní v kruhový objezd  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.