Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý motorkář boural, když vezl spolujezdkyni. V krvi měl 2,7 promile

V sobotu odpoledne došlo k dopravní nehodě motorkáře v obci Suchovršice na Trutnovsku. Za řídítky seděl opilý muž, který vezl spolujezdkyni. Řidič nezvládl řízení, vyjel ze silnice a narazil do dopravního značení. Ženě se nic nestalo. Muž, který měl v krvi 2,7 promile, skončil v nemocnici odkud byl propuštěn do domácího léčení.

V obci Suchovršice na Trutnovsku došlo v sobotu 2. dubna odpoledne k havárce motorkáře. Motocykl značky Aprilia Pegaso řídil devětačtyřicetiletý muž. Za zády mu seděla spolujezdkyně.

K dopravní nehodě došlo z dosud provedeného šetření zřejmě tím způsobem, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení, vyjel vpravo na vyvýšenou obrubu chodníku a poté narazil do dopravního značení,“ popsala situaci na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.

Motorkář nebyl schopný reagovat, protože byl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něj prokázala 2,7 promile. Muže z místa odvezla záchranka na vyšetření do nemocnice, kde byl následně propuštěný do domácího léčení. Jeho spolujezdkyni se nic nestalo. „Celková škoda na motocyklu a poškozeném značení byla vyčíslena na 35 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Muže nyní vyšetřuje policie z Trutnova pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj Trutnovsko, Suchovršice, nehoda, motorkář, alkohol, spolujezdkyně, policie, doprava, vyšetřování, dechová zkouška, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý motorkář boural, když vezl spolujezdkyni. V krvi měl 2,7 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.