Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náchod začal s rekonstrukcí parku Starých lázní. K zemi půjde několik nemocných stromů

Radnice v Náchodě se pustila do velké revitalizace parku Starých lázní. Náchod dlouhodobě usiluje o obnovu lázeňství. I proto chce park co nejdříve otevřít veřejnost. Samotná revitalizace plochy o rozloze 1,2 hektarů začne kácením nemocných stromů.

Kontrolou prošlo celkem 63 stromů, mezi nimiž jsou i čtyři vzácné metasekvoje čínské. „Plánované zásahy řeší jednak pokácení nebezpečných a hynoucích stromů, ale také zdravotní nebo bezpečnostní ošetření stromů ostatních,“ potvrdila v tiskové zprávě mluvčí radnice Nina Adlof.  

Místo pokácených stromů nechá město vysadit novou zeleň. Půjde o jeden javor, jeden jasan, a čtyři břízy. Všechny s obvodem kmene kolem 13 centimetrů.  

„Souběžně s revitalizací se začíná zpracovávat projektová dokumentace na obnovu parku,“ potvrdil místostarosta Jan Čtvrtečka (ČSSD). Podle jeho slov bude řešit veřejné osvětlení, cesty a mobiliár. To všechno bude součástí druhé etapy revitalizace, kterou chce město zahájit ještě letos.  

„V průběhu letošního roku zahájíme také práce na studii lázeňských pavilonů včetně rekonstrukce stávajících budov. Tato investice by se mohla spustit již v příštím roce," upřesnil na webu města další záměry starosta Jan Birke (ČSSD). 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Náchod

Štítky Náchod, Staré lázně, park, revitalizace, strom, kácení, výsadba, lázně, zeleň, ČSSD, Jan Čtvrtečka, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod začal s rekonstrukcí parku Starých lázní. K zemi půjde několik nemocných stromů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.