Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na víkend vytáhněte zimní bundu. Meteorologové vydali varování před sněhem a námrazou

Zatím co se minulý víkend grilovalo v krátkém tričku, ten nastávající si užijeme jen díky zimní bundě. Meteorologové dokonce vydali varování před náledím a sněhem. To platí pro celou Českou republiku od dnešního rána až do pondělního večera. Průměrné denní teploty během soboty a neděle se budou pohybovat kolem tří stupňů v plusu.

Dnes bude na východě Čech oblačno až zataženo. V polohách nad 400 metrů se objeví dešťové nebo smíšené přeháňky. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do pěti stupňů v plusu. Na horách naměříme mezi pěti až dvěma stupni pod nulou,“ napsal na webu meteorologů Imrich Drapák.  

Podobná situace bude panovat i během víkendu. V sobotu aktuální předpověď slibuje spíš zataženou oblohu. Během dne se přidají i sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se během dne dostanou mezi nulu a plus čtyři stupně Celsia.  

V neděli pak opět zatažená obloha. V nižších polohách se sněhové přeháňky objeví ojediněle, na horách budou častější. V druhé polovině víkendu se teploty dostanou mezi jeden až pět stupňů v plusu.  

Podle dlouhodobé předpovědi se od pondělí opět začne oteplovat. V polovině příštího týdne se mohou denní teploty dostat ke 12 stupňům Celsia. Prakticky od pondělí do neděle se budou v Královéhradeckém kraji vyskytovat i dešťové nebo smíšené přeháňky. Ke konci následujícího týdne se pak opět začne ochlazovat.  

Ohodnoť článek

Foto Andreas Breitling | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, varování, sníh, náledí, ČR, Královéhradecký, ČHMU, meteorolog, Česko, bunda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na víkend vytáhněte zimní bundu. Meteorologové vydali varování před sněhem a námrazou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.