Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Krkonoších napadl čerstvý sníh. Hlavní lyžařská střediska jsou dál v provozu

Hlavní lyžařská střediska v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji pokračují v provozu. V posledních dnech na hřebenech Krkonoš napadlo několik centimetrů čerstvého sněhu. Sněhová pokrývka má až 120 centimetrů. Na sjezdovkách leží od 30 do 90 centimetrů sněhu a díky ochlazení jsou podmínky pro lyžování velmi dobré.

Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje v areálu Svatý Petr, který má sjezdovky obrácené k severu a sníh z nich odtává nejpomaleji. V provozu jsou dvě lanovky a otevřené jsou všechny sjezdovky o délce deset kilometrů. Šestisedačková lanovka na Pláně by měla být v provozu až do Velikonočního pondělí 18. dubna.

Ve střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou na Černé hoře,v Peci a v Malé Úpě se lyžuje na 26 kilometrech sjezdovek. Na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou by se mělo lyžovat až do Velikonoc, přičemž podle vlekařů bude záležet na podmínkách a zájmu lyžařů. Středisko Malá Úpa sezonu ukončí v neděli 3. dubna.

V Dolním Dvoře bude závěrečné lyžování sezony od 1. do 3. dubna, ve všední dny již vleky nejezdí.

V Orlických horách se stále lyžuje v Říčkách a v Deštném. Dnes a v pátek je sice Deštné mimo provoz, ale o víkendu pojede. V Říčkách v Orlických horách je v provozu šestisedačková lanovka a otevřené jsou všechny sjezdovky, na kterých leží až 90 centimetrů sněhu. Sezona v Říčkách skončí v sobotu Bafuňářskými závody.

V lavinových katastrech Krkonoš nadále platí první stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Na hřebeni Orlických hor je kolem 50 centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ivabalk | Pixabay

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Krkonoše, sjezdovka, Orlické hory, Špindlerův Mlýn, lyžařské středisko, Královéhradecký kraj, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších napadl čerstvý sníh. Hlavní lyžařská střediska jsou dál v provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.