Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na finančních úřadech v kraji se čeká fronta. Na podaní daňového přiznání mají podnikatelé do pátku

Během dnešního dopoledne se na finančním úřadu v Hradci Králové tvořila dlouhá fronta. Lidé čekali i přes půl hodiny, aby mohli podat daňové přiznání. Základní lhůta pro jeho podání končí v pátek 1. dubna. Čekání však mohou ulehčit sběrné boxy. Do pátku mají všechny finanční úřady v Královéhradeckém kraji rozšířenou provozní dobu.

„Na finančním úřadu u Koruny v Hradci Králové jsem byla dnes dopoledne. Dorazila jsem zhruba v 10:45. Odcházela jsem po půl hodině čekání,“ řekla přímo před úřadem redakci Lenka Došková, která přinesla odevzdat svůj přehled příjmů za rok 2021. V tu dobu byla fronta pouze uvnitř, stálo v ní zhruba 35 lidí.  

Podobná situace u Koruny panovala i dnes ráno. Lukáš Hamerník přišel odevzdat daňové přiznání kolem půl deváté. „Venku stálo asi deset lidí. Za necelých 30 minut na mě přišla řada,“ řekl redakci.  

V případě, že podnikatelé podávají daňové přiznání klasickou formou, musíte to stihnout nejpozději do pátku 1. dubna. Pro přehledy příjmů za rok 2021 podané elektronicky je lhůta delší. Letos do 2. května. 

„Jde-li však o daňový subjekt, který má zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem nebo jehož přiznání zpracovává daňový poradce, je lhůta pro podání v letošním roce 1. 7. 2022,“ napsala redakci ředitelka Sekce řízení úřadu a zástupkyně ředitele finančního úřadu pro Královéhradecký kraj Romana Barešová

Všechny finanční úřady v Královéhradeckém kraji mají v tomto týdnu rozšířenou provozní dobu. Na podatelnách je možné daňová přiznání odevzdávat vždy od 8:00 do 17:00. A to včetně pátku 1. dubna. 

Finanční správa upozornila, že termín 1. dubna je zároveň termínem pro zaplacení případné daně. Možností je hned několik. Nejjednodušší je daň zaplatit na pokladně v moment podání daňového přiznání. Další možností je například složenkou nebo bezhotovostně převodem na účet.  

Dobu ve frontě můžou zkrátit sběrné boxy  

Na všech finančních úřadech v Královéhradeckém kraji jsou takzvané sběrné boxy. Pokud dotyčný nepotřebuje orazítkovanou kopii, může do něj daňové přiznání i s přílohami vložit. Pracovníci finančního úřadu ho orazítkují a zpracují dodatečně. 

„Box či schránka je vždy označena a je zde uvedena informace k jakému účelu slouží. Bude-li však podatel požadovat potvrzení přijetí tohoto podání, musí zvolit jiný zákonný způsob doručení tohoto podání,“ doplňuje Barešová. 

Pod Finanční úřad pro Královéhradecký kraj spadají územní pracoviště v Hradci Králové, Jičíně, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a také Trutnově.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky finanční, úřad, fronta, daňové, přiznání, odevzdání, podání, peníze, finance, Hradec Králové, OSVČ, sběrný, box, finanční úřad, daňové přiznání, Královéhradecký kraj, Finanční správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na finančních úřadech v kraji se čeká fronta. Na podaní daňového přiznání mají podnikatelé do pátku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.