Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO / VIDEO: Silo plné řepky v Dobrušce zachvátil požár. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů

Pět jednotek hasičů zasahovalo u požáru skladovacího sila v Dobrušce v ulici na Poříčí. Podle oficiálního vyjádření hasičů bylo uvnitř skladovacích prostor zhruba 120 tun řepky, kterou nešlo vyskladnit. I proto se uskladněná řepka zalila vodou.

GALERIE: Požár uvnitř sila v Dobrušce

Středa, 30. března 2022, 09:54

Požár uvnitř sila v Dobrušce
Požár uvnitř sila v Dobrušce

„Po celou dobu monitorovaly jednotky pomocí termokamery teplotu uvnitř sila, po zalití vodou začala klesat,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová. Předběžná škoda se vyšplhala na 1,2 milionu korun. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.  

K požáru došlo v úterý 29. března krátce po čtvrté hodině odpoledne. O tři hodiny později se hasiči všech jednotek začali vracet zpět na základny.  

Při zásahu byli na místě profesionální hasiči ze stanic Dobruška, Rychnov nad Kněžnou a Hradec Králové a JSDH Dobruška a Opočno. Dobrovolné jednotky z Nového Města nad Metují, Solnice a Rychnova nad Kněžnou držely zálohy na zbrojnicích pro případ jiné mimořádné události. 

Ohodnoť článek

Foto HZS KHK | Michal Fanta

Štítky silo, Dobruška, požár, foto, video, HZS, Královéhradecký, kraj, zásah, jednotka, hasiči, Rychnovsko, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Opočno, Nové Město nad Metují, Solnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO / VIDEO: Silo plné řepky v Dobrušce zachvátil požár. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.