Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vypadnutí s Boleslaví? Největší zklamání v kariéře, řekl hradecký kapitán Smoleňák

Deset let se nestalo, aby vítěz základní části hokejové extraligy vypadl v play off hned v prvním kole a nepodíval se ani do semifinále. I když se zdálo, že hradecký Mountfield má všechny předpoklady k tomu, aby hrál o titul, tým kapitána Radka Smoleňáka skončil už po pěti zápasech čtvrtfinále na hokejkách Mladé Boleslavi. Smoleňák to označil za největší zklamání v kariéře.

"Určitě jsme si to po té základní části představovali jinak. Pro mě je to určitě největší zklamání, co jsem v kariéře zažil. Nevím moc, co bych k tomu víc řekl," hlesl smutný Smoleňák po posledním utkání.

Východočeši ho opět prohráli v prodloužení. Už podruhé, jednou k tomu přidali porážku v nájezdech. Tak tenká byla hrana mezi úspěchem a neúspěchem, ovšem rozhodující momenty vždy přiklonili na svou stranu hokejisté Mladé Boleslavi.

"My jsme dělali pořád dokola nesmyslné fauly. Boleslav čekala na naše chyby, a když jsme nějakou udělali, většinou z toho hned dala gól, což bylo hrozně frustrující," přiznal hradecký kapitán.

Právě jeho chyba celou sérii ukončila. Bruslařský klub na něm vybojoval kotouč a vstřelili rozhodující gól. "Jasně, ztratil jsem puk, není o čem. Ale takových chyb jsme udělali za sérii spoustu," kroutil hlavou Smoleňák.

Mountfield taky nemohl žehrat na absenci štěstí, když všechny tři zmiňované duely vyrovnal v power play. Nicméně právě výraz "štěstí" použil i mladoboleslavský kouč Radim Rulík v hodnocení celé série jako důležitý faktor pro jeho mužstvo.

Mountfield padl. Mladá Boleslav vyřadila vítěze základní části a je v semifinále

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v pátém čtvrtfinále play off extraligy v Hradci Králové 4:3 v prodloužení a ovládli sérii s nejlepším celkem základní části 4:1 na zápasy. Postoupili tak podruhé za sebou a potřetí v historii do semifinále. V...

"Nechci nějak snižovat výkon Boleslavi, ale aspoň v mých očích to nebylo tak, že by nás přehrávala. Všechny góly jsme jí darovali na podnose a vepředu jsme nebyli schopní dát gól," shrnul Smoleňák a pochválil i soupeřova gólmana Gašpera Krošelje. "Gašper podle mě chytal v největší formě, co ho znám, a my jsme ho neodkázali překonat. Důvodů, proč jsme prohráli, bylo víc, a všechny jdou za námi.“

Za zlomový moment série lze považovat nájezd Aleše Jergla v třetím souboji, který Krošelj fantasticky zastavil betonem. "Ano, ale na Jerglíka bych to neházel. Tam mohl dát gól kdokoli, i já na konci prodloužení. Určitě ale souhlasím, že zlom nastal ve třetím zápase, kde se série přehoupla na jejich stranu," pokývl Smoleňák.

Hradec Králové před začátkem sezony nepatřil mezi extraligové favority, ale do této role se postupně sám vypracoval. Hrál skvěle dozadu i dopředu, zdálo se, že tým nemá slabinu a v play off se bude těžko zastavovat. Zvlášť když během ročníku nikdy neprohrál víc než třikrát za sebou.

Přesto se po zisku Prezidentského poháru loučí už ve čtvrtfinále. „Je to pořád dokola: Základní část je úplně jiná než play off. Nechci říct, že jsme celou základní část prošli lehce, ale neměli jsme žádnou velkou krizi. Ta na nás bohužel padla až teď v play off,“ dodal Smoleňák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Souček

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Smoleňák, FOTO, AUDIO, Radek Smoleňák, FK Mladá Boleslav, kariéra, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, FC Hradec Králové, Radim Rulík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypadnutí s Boleslaví? Největší zklamání v kariéře, řekl hradecký kapitán Smoleňák  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.