Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hlavní lyžařská střediska chtějí udržet zimní sezonu až do Velikonoc. Pozor ale na těžký jarní sníh

Zatímco menší lyžařská střediska o uplynulém víkendu už zakončila sezonu, ta hlavní v Krkonoších i v Orlických horách pokračují v provozu. Provozovatelé by rádi udrželi vleky v chodu až do Velikonoc. Lyžařské podmínky jsou stále dobré, na svazích leží až metr sněhu a lyžuje se za ceny vedlejší sezony.

"Ve střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou na sjezdovky, běžky či výlet o víkendu za krásného slunečného počasí vyrazilo přes šest tisíc lidí. K dispozici měli přes 32 kilometrů sjezdovek," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Ode dneška se na Černé hoře lyžuje na bezmála sedmi kilometrech sjezdovek. V Peci pod Sněžkou bude v provozu zhruba 12,5 kilometru sjezdovek. Areál nabízí jarní lyžování za příznivější ceny, jednodenní skipas se dá pořídit za šest set korun.

Minimálně do třetího dubna budou vleky v provozu například v Malé Úpě. Na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou by se mělo lyžovat až do Velikonoc, které letos vychází na 15.-19. dubna. “Záležet samozřejmě bude na podmínkách i zájmu lyžařů," uvedla mluvčí SkiResortu.

Ani ve Špindlerově Mlýně zimní sezona ještě nekončí. Provoz o víkendu ukončil pouze areál Medvědín. Na Horních Mísečkách se bude jezdit do středy 30. března. Areál Svatý Petr, který má svahy na sever, bude mít vleky spuštěny do 10. dubna. Pokud si skipas koupíte přes internet, vyjde vás denní lyžování ve Špindlu na pět set korun.

V největších areálech Orlických hor, v Deštném a v Říčkách, zima taky ještě neřekla poslední slovo. V Deštném se bude lyžovat do 3. dubna. V Říčkách omezí provoz pouze na dopoledne. „Ode dneška bude středisko v provozu od osmi do dvanácti hodin. V sobotu 2. dubna pojedeme od osmi do čtyř a se sezonou se rozloučíme Bafuňářskými závody," uvedl ředitel Skicentra Říčky Petr Kánský. Dopolední lyžování v Říčkách zájemce vyjde na 460 korun.

Denní provoz o víkendu ukončili v Mladých Bukách u Trutnova. Vleky se tu ale opět rozjedou o víkendu 2. až 3. dubna. V Pardubickém kraji už mohou hodnotit sezonu ve Skicentru Buková hora a taky na Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem.

"Letošní sezona byla nejdelší v počtu lyžařských dnů. Startovali jsme 11. prosince," uvedli vlekaři z Dolní Moravy.

Během jarního lyžování je ale potřeba počítat s těžkým sněhem a přizpůsobit tomu styl své jízdy. "Lyžaři by měli upravit rychlost, protože manévrování je horší a roste riziko srážky s jinými lyžaři," uvedl Jiří Brožek z Horské služby Krkonoše.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Skicentrum, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Deštné, Říčky, sezona, lyžování, Velikonoce, sníh, zima, Krkonoše, Orlické hory, lyžařské středisko, sjezdovka, Říčka (přítok Litavy), Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní lyžařská střediska chtějí udržet zimní sezonu až do Velikonoc. Pozor ale na těžký jarní sníh  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.