Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Deštného přijede Rampušák, do Harrachova Krakonoš. Před námi je víkend plný zábavy

Do Deštného přijede Rampušák, do Harrachova Krakonoš. Víkend bude ve znamení zábavy na sněhu, ale taky se konají farmářské trhy, koncerty a v neděli vás zveme na důležitý hokejový zápas do Hradce Králové.

Do Deštného přijede v sobotu Rampušák. Tradiční závěr sezony bude patřit zábavě na sněhu. Chytají se hry a soutěž, maškarní, chybět nebude ani Rampušákova vana a spousta dobré muziky. Od deseti hodin bude kotva na Marta II pro masky zdarma. Ve tři čtvrtě na tři se pojede zábavný závod, tzv. Rampušákova vana na čemkoli. Od půl páté se můžete těšit na vystoupení skupiny Portless.

Sobotní tradiční příjezd Krakonoše do Harrachova bude letos opravdu nabitý. Maškarní průvod s Krakonošem a jeho družinou vyrazí za programem na prostranství za pensionem Tesla u dolní stanice lanové dráhy Delta v 11 hodin. Čeká vás koncert kapely Japato z Podkrkonoší. Nebude chybět program pro děti, dílničky, historický kolotoč a střelnice, vyhlášení soutěže o nejlepší masky. Program startuje v sobotu v deset hodin dopoledne.

Po dvouleté přestávce se opět můžete těšit na tradiční Pochod za Rumcajsem! Letošní 54. ročník zahájí turistickou sezónu poslední březnovou sobotu na nádvoří jičínského zámku na Valdštejnově náměstí. Vybrat si můžete z několika tras od těch s dětmi a kočárky v délce tři a půl kilometru, přes dospělácké trasy deset, dvaadvacet, pětatřicet a padesát kilometrů nebo trasy pro cyklisty 32, 52 nebo 70 kilometrů. Vstupné je dobrovolné.

V sobotu od půl osmé večer koncertuje v Hradci Králové v Petrof Gallery zpěvák Tomáš Klus. Vstupenky lze koupit online a stojí 555 korun.

V Evangelickém kostele v Třebechovicích pod Orebem v sobotu zazní písně z muzikálů Bídníci, Greatest Showman, Čarodějka, Herkules, Hamilton aj. Od šesti hodin se tady koná Muzikálový večer Broadway, here I come!

Na Masarykově náměstí v Náchodě můžete o víkendu nahlédnout do běžně nepřístupných míst náchodské radnice, městského divadla a Hotelu U Beránka. Od půl desáté do půl čtvrté se tady koná Den otevřených dveří radnice, městského divadla a Hotelu U Beránka.

Filharmonie Hradec Králové odehraje o poslední březnové neděli koncert velkých varhanních skladatelů. Díla Händela, Bacha, Liszta a Brixiho zazní v koncertním sále na Eliščině nábřeží. Od 17 hodin uslyšíte vznešený zvuk velkých píšťalových varhan ve spojení s orchestrem. Vstupenky je možné zakoupit na portálu HKpoint.cz.

Do Nového Bydžova můžete v pátek vyrazit na Africké trhy s exotickým ovocem. Od devíti do sedmi hodin zažijete na Masarykově náměstí to nejlepší přímo z Afriky! Přijďte na trhy ochutnat skvělé tropické ovoce, které pěstují drobní farmáři z Ugandy, Zanzibaru i Indonésie. Všechno je akorát zralé, čerstvé a bez jakékoli chemie.

Sobotní dopoledne bude v Areálu SK Přepychy patřit farmářským trhům. Od šesti do 12 hodin na trzích najdete stánky s širokým sortimentem domácích produktů. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti. Jedná se o výrobky z ekologického zemědělství s velkým důrazem na kvalitu.

V neděli se čtvrtfinálové hokejové zápasy letošní extraligy přesouvají zpátky pod Bílou věž. Hradecký Mountfiled má co napravovat, v sérii zatím prohrává 3:1. Páté utkání startuje v ČPP Aréně v neděli v 17:20. Lístky jsou v předprodeji.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Fanta

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, kultura, sport, závody, hory, pozvánka, koncert, tipy, zábava, Harrachov, Hradec Králové, Tesla Motors, Filharmonie Hradec Králové, Tomáš Klus, Afrika, Indonésie, Uganda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Deštného přijede Rampušák, do Harrachova Krakonoš. Před námi je víkend plný zábavy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.