Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Dvoře Králové vznikne nová bytová čtvrť. Nejdřív bylo třeba domluvit se s místními

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem dala zelenou záměru výstavby 49 nových bytů v lokalitě na Berlínku. Zájem o stavbu nových bytů projevila jediná firma. CZ Stavební Holding od města koupí potřebné parcely za 10,15 milionu korun. Původně se proti nové stavbě postavila veřejnost. Desítky lidí proti stavbě bytů podepsalo petici.

„Od loňského roku, kdy jsme proti záměru výstavby na Berlínku obdrželi od občanů petici, jsme byli se zástupci petičního výboru v kontaktu a projednávali jsme s nimi například i to, jaká podoba výstavby je pro ně v této lokalitě přijatelná,“ napsal ve svém vyjádření starosta Jan Jarolím (ANO).  

V těchto dnech radnice ve Dvoře Králové připravuje smlouvu o prodeji pozemků. Její konečnou podobu musí schválit zastupitelstvo na jednání v červenci. Hned jak se to stane, bude moct společnost začít s přípravou svého projektu.  

Nedostatek bytů a pomalou výstavbu nového bydlení řeší město dlouhá léta. O postavení bytů v lokalitě Berlínek se na radnici mluvilo před dvěma lety. Tenkrát se do výběrového řízení přihlásili dvě společnosti. Jedna nesplnila zadávací podmínky. Proti druhému projektu s názvem Pod zelenými střechami pak místní sepsali petici.  

„Nesouhlasili s prezentovanou podobou výstavby a obávali se zhoršené kvality bydlení v lokalitě. Předmětem diskuze byla také důvěryhodnost společnosti,“ dodala k vyjádření na webu města mluvčí Miroslava Kameníková.  

Ohodnoť článek

Foto Igor Ovsyannykov | Pixabay

Štítky Dvůr Králové, Trutnovsko, bydlení, byt, stavba, developer, výstavba, prodej, pozemek, Dvůr Králové nad Labem, petice, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové vznikne nová bytová čtvrť. Nejdřív bylo třeba domluvit se s místními  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.