Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začala rekonstrukce ZUŠ Střezina v Hradci Králové. Stát bude 76 milionů korun

Město Hradec Králové zahájilo první etapu rekonstrukce Základní umělecké školy Střezina, která největší školou svého druhu v zemi. Stavbaři z firmy Valc nyní přestavují pavilon, v němž dříve byla školní jídelna. Tento týden to potvrdil náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Škola zatím sídlí v nevyhovující bývalé pavilonové základní škole na Slezském Předměstí a na svou moderní budovu čeká čtvrt století. Dosavadní mnohaleté snahy města pořídit žákům a učitelům kvalitní zázemí provázely komplikace a zdržení.

Hodnota první etapy přestavby školy činí 76,2 milionu korun bez DPH. O zakázku se v loni vypsaném výběrovém řízení ucházelo sedm subjektů. Město pro výběrové řízení předpokládalo cenu kolem 88 milionů korun. Firma Valc nabídla cenu o 12 milionů korun nižší.

V první etapě rekonstrukce stavbaři opraví třípodlažní pavilon pro výtvarný obor a dvoupodlažní pavilon pro taneční obor a postaví novou spojovací chodbu. Kromě vnitřních úprav stavbaři pavilony zateplí a udělají v nich nové rozvody. Hotovo by mělo být do dvou let od zahájení stavby.

Město současně připravuje druhou etapu rekonstrukce školy. Oprav by se v ní měla dočkat budova s kancelářemi vedení školy, hudební pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů. Odhad nákladů na druhou etapu bude mít město až po zpracování projektové dokumentace.

V lednu 2018 již město s přestavbou školy začalo, ale práce nabraly značné zpoždění. Radnice se proto rozhodla smlouvu se stavební firmou Prima ukončit. Firma následně od kontraktu, jehož hodnota byla 200 milionů korun, sama odstoupila. Zdůvodnila to špatnou projektovou dokumentací předloženou městem. V březnu 2019 firma městu předala staveniště zpět. Radnice pak zahájila revizi celého projektu a stavbu začala chystat znovu.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, školy, ZUŠ, Hradec Králové, rekonstrukce, pavilon, Jiří Bláha, ODS, Základní umělecká škola Střezina, Slezské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce ZUŠ Střezina v Hradci Králové. Stát bude 76 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.