Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodojem v Bohuslavicích projde rekonstrukcí. Bude mít větší kapacitu, okolní obce získají jistotu dodávek

Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové zmodernizují vodojem v Bohuslavicích nad Metují. Ten vodou zásobuje 16 obcí v hradeckém kraji. Vodojem je v provozu už 31 let. V současnosti má kapacitu na tisíc kubických metrů vody. Po rekonstrukci bude o polovinu vyšší.

Kromě vyšší kapacity dostane vodojem i novou fasádu a střechu. „Proběhne také kompletní výměna a modernizace strojně–technologické a elektrotechnologické části, měření, regulace a přenosů dat do dispečerského centra v Hradci Králové,“ napsal v tiskové zprávě Pavel Loskot ze společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové.  

Bohuslavický vodojem je současně dělicím prvkem mezi náchodskou a královéhradeckou částí Východočeské vodárenské soustavy, která propojuje vodárenské soustavy na Hradecku, Pardubicku, Náchodsku a Chrudimsku dohromady s půl milionem obyvatel. Z Náchodska na hradeckou soustavou proudí kvalitní voda z Polické křídové pánve. 

Veškeré práce vyjdou na celkem 72,3 milionu korun. 70 procent pokryje dotace z ministerstva zemědělství.  

Ohodnoť článek

Foto VAK Hradec Králové

Štítky Bohuslavice, VAK, Hradec Králové, vodárna, voda, pitná, Královéhradecký, kraj, zásoba, vodojem, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Pardubický kraj, okres Chrudim, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodojem v Bohuslavicích projde rekonstrukcí. Bude mít větší kapacitu, okolní obce získají jistotu dodávek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.