Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přes stovku lyžařů letos usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Dva na drogách

Zvýšený dohled nad řidiči pod vlivem měla policie od 20. prosince do konce jarních prázdnin. Za tu dobu ve Špindlerově Mlýně stavili 102 řidičů pod vlivem alkoholu. Dva z nich byli dokonce na drogách. Problém alkoholu spojeného s řidiči se na horách řeší každým rokem.

„I tuto zimní sezónu jsme navýšili výkon služby v zimních střediscích, kde jsme se věnovali zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ potvrdila mluvčí policie Šárka Pižlová.  

Například jen během Vánoc bylo pod vlivem 12 kontrolovaných řidičů v Trutnově a Špindlerově Mlýně. Třem z nich byl řidičský průkaz zadržen na místě. Dalších 31 řidičů pak přišlo na horách o řidičský průkaz hned ze začátku roku 2022. 

„I nadále jezděte opatrně a zejména dle silničních pravidel, jelikož dopravní policisté ve své práci budou intenzivně pokračovat. Naším cílem je na našich silnicích zabezpečit bezpečnost a snížit nehodovost,“ dodala mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Krkonoše, doprava, alkohol, kontrola, sezona, zimní, Špindlerův Mlýn, Trutnov, droga, jarní prázdniny, Vánoce, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes stovku lyžařů letos usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Dva na drogách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.